Opskrift: sådan bruger du søde kartofler
Søde kartofler er en superfood, da den er fyldt med vitaminer og mineraler, men især A-vitamin ( betakaroten). Betakaroten er godt for hud, øjen og immunforsvar. Den indeholder også C-vitamin, kalium og fiber. Søde kartofler har også en høj mængde af næringsstoffer i forholdet til kaloriet. Det er derfor en sund fødevare, som vil være godt at intage for at skabe variation i kosten. Deruvover er antioxidanter i sødekartofler. Deres opgave er således, at bekytte kroppen mod frie radikaler og betændelse.
Søde kartofler har også et lavt glykæmisk indeks, det vil sige de er gode til at regulere blodsukkeret. De får ikke blodsukker til at stige hurtigt, selv om de er søde.
Søde kartofler indeholder det, man kalder langsomme kostfibre. Når de kommer ind i tarmen fungerer de som probiotika og hjælper maven med at bevare de gode bakterier i tarmene. Dette er afgørende for en sund fordøjelse og immunforsvaret.
Ovenbagte søde kartoffelfritter, sprøde og sunde!
Ingredienser:
-
2 store søde kartofler
-
2 spsk olivenolie
-
1 tsk paprika
-
½ tsk hvidløgspulver
-
Salt og peber efter smag
-
Evt. lidt frisk rosmarin eller timian
Sådan gør du:
-
Forvarm ovnen til 200°C .
-
Skræl de søde kartofler og skær dem i tynde stave som pommes frites.
-
Læg dem i en stor skål, og tilsæt olivenolie, krydderier, salt og peber.
-
Vend det hele godt rundt, så alle stykker er dækket af krydderier.
-
Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir i ét lag, så de ikke ligger oven på hinanden.
-
Bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter. Vend dem halvvejs, så de bliver sprøde på alle sider.
-
Tag dem ud, og lad dem køle i et par minutter ,så bliver de endnu sprødere.
Du kan servere med en hjemmelavet dip f.eks. hvidløgsdressing.

















