Afrohår: 5 råd for at pleje dit afrohår

Afrohår: 5 råd for at pleje dit afrohår

Afrohår er flot, unikt og fyldigt med livlige krøller og teksturer, men alle som har afrohår ved også, hvor meget det kræver at vedligeholde, så det forbliver sundt og stærkt. Uanset om du har tætte, løse, kort eller langt hår, så har vi samlet nogle vigtige råd til, hvordan du kan pleje dit afrohår.

Sandheden er blot, at temperaturen påvirker meget, hvordan afrohåret har det. I kolde klimaer er luften ofte meget tør, og det kan føre til udtørring af håret og hovedbunden. Afrohår har i forvejen tendens til at være naturligt tørt, så ekstra luft forværrer desværre det problem og fører til mere tørt hår. Dit afrohår har brug for mere af din opmærksomhed om vinteren. Det er afgørende at bruge fugtgivende hårmasker, cremer, olier for at tilføre fugt til håret.

Herunder har jeg samlet nogle råd omkring hvordan du plejer dit afrohår:

Nøgleordet her er fugt, fugt, fugt og igen fugt

Afrohår har brug for masser af fugt for at kunne overleve, da håret af naturen er tørt. Det er derfor meget vigtigt at give håret fugt for at opretholde hårets sundhed og skønhed. Du kan bruge fugtgivende shampoo og balsam for at give den nødvendige fugt til håret. Jeg vil især anbefale dig at bruge hårmaske på dit hår. Det er godt at bruge fugtgivende hårmasker en gang om ugen for at tilføre fugt og vitaminer til håret. Jeg kan anbefale vores Mix hårmaske som er blandingen af fem forskellige enestående planter som har været anvendt i generationer i Indien og andre dele af verden for at give fugt og vitaminer til håret. Posen indeholder shikakai, arnika, brahmi, amla og rosenpulver. Med denne blanding har du alt det du har brug for at give næringsstoffer til dit hår. Det er et 100% naturligt produkt, som ikke indeholder tilsætningsstoffer, parfumer eller andre farlige kemikalier. Vores pulvere er nøje fremstillet af økologiske og friske blade taget fra træer, der omhyggeligt er blevet tørret og malet til fine pulvere. Du kan finde alle vores naturlige pulvere her: 100% naturlige pulvere til hud-og hårpleje

Vask ikke dit afrohår for ofte

Lad være med at vaske håret for ofte, da det kan fjerne de naturlige olier og føre til tørhed. Vi anbefaler derfor, at du vasker håret 1 gang om ugen for at bevare dets naturlige fugtighed og vitalitet. Hvis du motionerer meget og sveder gennem håret, kan du vaske håret 2 gange om ugen. Som udgangspunkt er det en god idé ikke at vaske håret for ofte.

Behandl dit afrohår med kærlighed

Når du reder dit afrohår, skal du altid bruge en bredtandet kam eller dine fingre for at fjerne sammenfiltringer. Undgå at børste håret, når det er meget tørt, da det kan føre til brud og spaltede spidser. Du skal behandle håret blidt og kærligt når du reder det, der er ingen grund til at redde det for hårdt. Tag din tid! Husk på, at afrohår er lidt mere skrøbeligt end andre  hårtyper. Så det kræver særlig forsigtighed og pleje. Red håret stille og roligt 

Minimerer brug af glattejern

For meget brug af glattejern på afrohår kan være skadeligt, da dette kan medføre tørhed og skader håret. Afrohår er naturligt mere skrøbeligt og tørt end andre hårtyper på grund af dets struktur, så det kræver særlig forsigtighed og pleje for at forblive sundt og stærkt. Det er afgørende at bruge en varmebeskyttende spray eller serum for at beskytte håret mod varme. For at minimere skader på håret ved brug af glattejern, anbefaler jeg dig at bruge det sjældent.

Dit afrohår skal beskyttes om natten: Det er alfa og omega for afrohår

Det er alfa og omega at beskytte afrohår natten over ellers kommer håret til at filtre ofte sammen. Du kommer desværre til at have mange dårlige hårdage uden den rutine med at pakke håret inde natten over. Det er faktisk ret nemt at gøre det. Det er  hemmeligheden bag at have et håndterbart hår om morgen, så du ikke behøver at bruge for meget tid på dit afrohår om morgen.

Du skal derfor anskaffe dig små hårelastikker og en satin-eller silkehat. Her er fremgangsmåden:

  1. Kom hårserum i håret. Jeg anbefaler dig at bruge Naturelles Chebe Hair growth oil for at kunne tilføre fugt og vitaminer til håret. Serummet får også håret til at vokse hurtigt. Det giver også volume til dit hår.
  2.  Del håret i fire eller flere dele og pak det ind med små hårelastikker
  3.  Brug satin-silkehat på håret inden du går i seng
  4. Pak håret ud om morgenen for at style det. 

Du kommer til at spare masser af tid om morgenen på at rede håret, hvis du anvender den rutine dagligt. Hvis du har børn med afrohår, kan du med fordel bruge den samme fremgangsmåde. Det er vigtigt, at du bruger naturlige produkter på dit afrohår. Undgå produkter som er fyldt med syntetiske parfumer og kemikalier. “ Less is more” Kig efter produkter som passer til dit hår samt er lavet på økologiske og naturlige ingredienser.