5 fordele ved at drikke kefir
Kefir er en probiotisk drik, som er fremstillet ved fermentering af mælk med kefirgryn, som består af en blanding af forskellige bakterier og svamp. Kefir er fyldt med det, man kalder “gode bakterier” , altså bakterier, som har en god virkning på maven og kroppen. De beskytter faktisk kroppen mod de dårlige bakterier.
Kefir er kendt for at være en sund drik. Kefir er faktisk en af de drikke, som er både sunde og smager godt. Den har en frisk, let syrlig og let fermenteret kulsyresmag. Den indeholder bakterierne lactobacillus plantarum og lactobacillus kefiri, som er gode for kroppen.
De er med til at sænke kolesterolniveauet i blodet og i leveren. De hjælper ligeledes med at øge udskillelsen af kolesterol gennem afføringen. Derudover har forskningen også fundet frem til, at bakterierne har evnen til at sænke det dårlige kolesterol, som især er forbundet med øget risiko for hjertesygdomme. Derudover kan bakterierne reducere fedtstofferne i blodet. Dette fører til et sundt hjerte. Herunder vil jeg komme ind på 5 fordele ved at drikke kefir

1. Kefir indeholder gode bakterier, som bekæmper dårlige bakterier
De gode bakterier i kefir har evnen til at holde de dårlige nede. Dvs. du får færre dårlige bakterier i maven og i munden. Dette vil have positiv effekt på dit helbred, da for mange bakterier i kroppen fører til sygdomme. Disse gode bakterier som man også kalder probiotika, arbejder heftigt for at holde maven sund og styrer derfor immunforsvaret. Det gør de ved at skabe et miljø, hvor de dårlige bakterier har svært ved at overleve.
2. En sund mave og god fordøjelse
Når tarmen er i balance, fungerer vores fordøjelsessystem mere effektivt. Når vores mave har det godt, giver det os en følelse af velvære. De gode bakterier, som er i kefir, giver en god balance i vores mave. Det vil sige, at maden bliver bedre nedbrudt, at næringsstofferne har nemmere ved at blive optaget, og derefter udskilles affaldsstofferne regelmæssigt.
De gode bakterier, som kefir indeholder, er derfor med til at lindre forstoppelse ved at stimulere tarmbevægelserne, så afføringen bliver mere blød, og det er lettere at komme af med den. Dernæst vil du også opleve færre oppustethed og mindre ubehag i maven. Hvis du drikker et glas kefir om morgenen, vil det hjælpe dig med at holde din mave sund og give dig en god fordøjelse.
3. Regelmæssigt indtag af kefir kan sænke dit kolesterol i blodet
Flere studier har påvist, at de probiotiske bakterier lactobacillus plantarum og lactobacillus kefiri, som man finder i kefir, har evnen til at sænke niveauet af det dårlige kolesterol i blodet.
Det sker således, at bakterierne har indflydelse på kroppens fedtstofskifte og nedbrydning af galdesyrer i tarmen. Når kroppen udskiller flere galdesyrer, bruger den kolesterol til at danne nye. Dette betyder, at mængden af kolesterol i blodet falder.
Dette er jo supergodt for hjertet, der kommer til at være færre tilfælde af åreforkalkning, hvilket fører til lavere risiko for hjerteanfald, blodpropper og slagtilfælde.

4. Immunforsvaret bliver styrket
Vores immunforsvar er vigtigt, da det virker som kroppens forsvarssystem mod sygdomme. Immunforsvaret beskytter os mod bakterier, virus, svampe og andre skadelige mikroorganismer, som vi bliver udsat for gennem mad, luft og kontakt med vores omgivelser.
De gode bakterier, som er i kefir, hjælper netop vores immunforsvar, da en stor del af immunforsvaret sidder i maven. Når du ofte drikker kefir, vil du få en sund tarmflora. En god tarmflora hjælper kroppen til at producere flere celler, som har evnen til at bekæmpe virus, bakterier og andre skadelige organismer.
Der er derfor også færre inflammationer i kroppen. Dette betyder, at immunforsvaret har mulighed for at reagere mere effektivt, og du bliver bedre beskyttet mod sygdomme som forkølelse, influenza og infektioner. På den måde bliver dit immunforsvar stærkere med tiden.
5. Kefir indeholder stoffer, som muligvis kan bremse kræftceller
Forskning har påvist, at bioaktive stoffer i kefir, som peptider, syrer og polysakkarider, har vist sig at kunne hæmme væksten af visse kræftceller ved at reducere deres celledeling.
Kefir er ikke en kur mod kræft, men forskning har vist, at den indeholder nogle stoffer, der styrker kroppens naturlige forsvar mod sygdomme, herunder kræft , som en del af en sund og varieret kost.









