6 fordele ved æblecidereddike

6 fordele ved æblecidereddike

Æblecidereddike er et vidunderligt naturprodukt, hvis fordele har været kendt i århundreder. Det er første gang i de seneste årtier, at det er blevet meget populært, og man har fået meget viden om dens positive effekt i forhold til hudpleje og sundhed. 

Man påstår, at æblecidereddike er gode til at stabilisere blodsukker, intensivere vægttab samt fjerner bumser og akne fra huden.

Mange Hollywood-stjerner tager nogle dråber æblecidereddike hver dag for at holde maven flad og holde den slanke linje.

Æblecidereddike er baseret på æbler. Det forekommer ved gæringen af æbler. Æblecidereddike har et syreindhold på 4-8 procent, og smagen er skarp, fyldig og rund.

Den gæring, som det har gennemgået, gør, at det indeholder mindre sukker og færre kalorier. Eddike bruges ofte som konserveringsmiddel til medicinske og hudpleje formål.

Herunder kan du læse 6 fordele, som du kan drage af æblecider. 

 Sænker appetitten og fremmer en god fordøjelse

- Æblecidereddike er godt til at sænke appetitten og giver en god fordøjelse. Du kan starte din dag med at tage nogle få dråber og gøre det samme før måltider.

Den hjælper også kroppen til at udnytte sit kalcium bedst muligt, hvilket giver stærkere knogler, hår og negle.

 Æblecidereddike som antiseptisk middel

- Æblecidereddike er antiseptisk og fremragende mod infektioner. Eksempelvis, hoste, forkølelse og infektion kan afhjælpes med en kop varmt vand med 2 spiseskefulde æblecidereddike og en smule honning. Den er også god til at lindre hvepsestik, hævelse og ubehag.

Hvis du er generet af vaginal kløe, så kom lidt æblecidereddike i en smule varmt vand og anvend det på udvendigt i skeden. Æblecidereddike er svampedræbende. Det er effektivt mod ringorm og fodsvamp.

Giver en flot fremtoning til huden

- Æblecidereddike har vist sig at behandle eksem, akne og at reducere dannelse af ar. Ved daglig brug af æblecidereddike til behandling af ar og pigmenter i tre måneder har det påvist markante forbedringer i hudens farve og fremtoning.

Husk, at en sund, varieret kost samt gode masker og olier er også med til at give din hud en sund fremtoning og afhjælper bumser, akne og andre hudsygdomme.

Lindrer solskoldninger

Solskoldning forekommer ved for lang tids eksponering i stærkt sollys, og det skyldes solens ultraviolette stråler. Æblecidereddike er et godt naturligt middel til at lindre solbrændt hud.

Kom en kop æblecidereddike i ¼ kokosolie og lidt lavendelolie og kamilleolie til et lunkent karbad.

Læg dig i vandet for at dulme smerten. Læg i karbadet i 30-40 minutter for at fremme helingen og mindske betændelsen.

Æblecidereddike som en naturlig deodorant

- Æblecidereddike har antibakterielle egenskaber. Derfor kan det anvendes som en naturlig deodorant. Du kan blot dryppe lidt på fingrene og anvende det under armhulerne for at neutralisere lugt og holde dig lugtfri.

Æblecidereddike i den daglige rengøring

-  Du kan lave et helt naturligt rengøringsmiddel ved at blande vand og æblecidereddike. Det er en af de nemmeste og mest effektive måder at anvende æblecidereddike på. Da det har antibakterielle egenskaber, er det perfekt til at dræbe bakterier og holde huset rent.

Det er vigtigt at bemærke, at æblecidereddike skal bruges med forsigtighed, især når det indtages. Det skal derfor ALTID fortyndes med vand, når det bruges som et kosttilskud.