4 fordele ved at spise den mørke chokolade

4 fordele ved at spise den mørke chokolade

 Hvem kan ikke lide at spise en plade chokolade efter en lang arbejdsdag? Chokolade er virkelig et nydelsesprodukt som mange nyder at spise. Der bliver brugt over 75 milliarder dollars årligt på chokolade på verdensplan. Det er et produkt som er vældigt populært. Der fremstilles mange forskellige typer af chokolader, derfor er det særligt vigtigt, hvilken chokolade som er godt for dit helbred. Der er så mange undersøgelser som fremviser at mørke chokolader er  bedst til at passe på vores helbred. Da de indeholder store mængder antioxidanter. Man bliver nødt til at vælge smartere for at passe på kroppens sundhed. I denne artikel vil jeg give dig 4 forskellige fordele ved at spise den mørke chokolade. 

1 .De antioxidanter i den mørke chokolade beskytter din krop mod alvorlige sygdomme

Mørk chokolade smager ikke kun godt, men den er også fyldt med antioxidanter, som beskytter kroppens celler mod de frie radikaler. Dvs. når du spiser chokolade, beskytter antioxidanterne din krop mod alvorlige sygdomme. Hvilket er en fantastisk ting for kroppen. Mørk chokolade indeholder antioxidanterne flavonoider og polyfenoler. Disse antioxidanter kommer fra kakaoen som chokolade er lavet af. Det er afgørende at spise mørk chokolade for at få disse næringsstoffer fra kakaoen, men derfor er kakaoprocenten i chokoladen heller ikke ligegyldig, da det er primært kakaoen, som gør chokoladen til et sundt produkt. Derfor er mørk chokolade vigtig at spise, da den indeholder en højere procentdel af kakao end de andre ingredienser i chokoladen. 

  1. Den fremmer hjertes sundhed

Flavonoider, som er en af de antioxidanter som mørk chokolade indeholder, har evnet at fremme hjertes sundhed. Den reducerer blodtrykket og forbedrer blodgennemstrømningen til hjertet og hjernen. Samlet set reducerer den risiko for hjertesygdomme. Flere undersøgelser har påvist, at daglig indtagelse af mørk chokolade forbedrer markant blodcirkulationen hos deltagerne. Men deltagerne, som kun spiste hvide chokolader, ikke har påvist nogen positiv virkning på deres helbred.

  1. Mørk chokolade indeholder antioxidanter som reducere kolesterol

En af de vigtige ingredienser som chokolade er lavet af kakaosmør. Kakaosmør indeholder sunde fedtstoffer og polyfenoler, som er antioxidanter, der beskytter kroppen mod sygdomme. Flere undersøgelser har påvist, at daglig indtagelse af mørk chokolade reducerer kolesterol, som så fører til lavere risiko for hjertesygdomme. 

  1. Regelmæssigt spisning af mørk chokolade giver huden liv og glød

Når du spiser mørk chokolade, gavner det ikke kun din krop, men de fantatiske antioxidanter i chokolade giver også smidighed og liv til din hud.Den reducerer også hudens ruhed og forbedrer hydreringen og giver større blodgennemstrømning til huden. Kakaosmør som chokolade indeholder plejer og beskytter huden.  Kakaosmør indeholder høje procent af antioxidanter, som både er godt for huden og krop. Det forholder sig således, at kakaosmør er det ingrediens som har  det største indhold af polyfenoler og flavonoider.  Det er faktisk meget sundt at spise kakaosmør gennem chokolade, da chokolade indeholder en del kakaosmør eller du også bruger det i madlavning.

Det er fantastisk, at man kan nyde et produkt og stadig drage så mange fordele af det. Mørk chokolade indeholder mange andre næringsstoffer som fibre, jern, magnesium, mangan og kobber.