Brug arnikapulver til hårmaske for at opnå smukt, flot og glansfuldt hår

Brug arnikapulver til hårmaske for at opnå  smukt, flot og glansfuldt hår

Arnika er hjemmehørende i Europa og Nordamerika. Arnika er en del af plantefamilien Asteraceae.  Den vokser sig stort  med flotte blomster  i gule farver som ligner marguerit blomsterne.

Historien om Arnika går helt tilbage til det 12. århundrede, hvor en tysk nonne  ved navn Hildegard af Bingen (1098-1179) udgav en bog omkring arnika plantens helbredende kræfter.

Arnika-planten er også kendt i Rusland og blev anvendt i russisk folkemedicin. Man mener , at det 16 århundrede har bjergfolkene i Alperne brugt arnika til at lindre muskler og blå mærker. 

Det er vigtigt at håndtere tørrede arnika blomster med omhu og forsigtighed, da det kan være irriterende for næsen. 

Det forholder sig således, at jo højere højden er Arnika blomsten er, desto mere aromatiske siges blomsterne simpelthen at blive.

I madindustrien bliver arnika anvendes som smagsingrediens i drikkevarer og i fødevarer. Procent af arnika som bruges i fødevarer er  meget lille. Du finder også arnika i hudplejeprodukter såsom parfumer, olier, toner og mange andre kosmetiske produkter.

Arnika er god til at lindre smerter

Arnika har kraftigt evner til at lindre smerter i forhold til træningsrelaterede skader. Undersøgelser har påvist, at deltagere som har brugt arnika kan fortælle, at deres ledsmerter er markant reduceret.

Arnika bliver brugt i traditionel medicin mod eksempelvis gigtsygdomme og betændelser på huden

Brug af arnikapulver til  behandling af hårsskæl og hårmaske

Du kan bruge arnikapulver til at lave en skøn hårmaske. Det forebygger hårtab og hovedbundslidelser.

Arnika er kendt for at behandle effektivt hårsskæl. Arnikapulver hjælper med at behandle flere hårproblemer herunder hårtab. Den kan bruges af alle hårtyper, men specielt godt til tørt og slidt hår. Du kan nemt blande arnikapulver med hårolie, påføre blandingen på din hovedbunden for at  behandle hårsskæl og styrker hårsskæl. Det er den bedste og naturlige måde at behandle hårsskæl på. Arnika behandler følgende ting:

  • Behandling af  hårsskæl, svampeinfektioner & tør og skællende hovedbund
  • Genopbygger og styrker håret
  • Forhindrer for tidligt gråhåret
  • Forbedrer teksturen af din hovedbund og holder hovedbunden næret og fri for irritation
  • Advarsel! Personer med overfølsom hud samt gravide og ammende kvinde bør holde sig fra arnikapulver. 

    Pulveret bør SKAL altid opbevares utilgængeligt for børn. Hvis der bliver indtaget store mængder af arnika gennem munden, kan det være giftig og endda dødelig.  Vores arnikapulver bør kun anvendes til hårmaske.