Brug kakaosmør i dine DIY skønhedsprodukter

Brug kakaosmør i dine DIY skønhedsprodukter

Hvis du elsker at lave hjemmelavede produkter, vil jeg varmt anbefale dig at bruge kakaosmør i dine opskrifter. Kakaosmør indeholder næringsrige stoffer som gavner din hud og dit hår. Kakaosmør indeholder de bedste antioxidanter som findes, og det har højere mængder af antioxidanter end nogle andre ingredienser. Kakaosmør bremser tegn på ældning af huden samt beskytter huden mod betændelser og udslæt.

Kakaosmør er virkelig en effektiv ingrediens til behandling af  eksem, dermatitis og hududslæt. Du skal bruge en lille mængde rå kakaosmør på huden for at lindre betændelsen. 

Hvad er kakaosmør og hvad bruges det til?

Kakaosmør er meget populært i mad-og hudplejebranchen. Jeg tror stort set alle på en eller anden måde får kontakt med kakaosmør dagligt.  Kakaosmør bliver anvendt i de store industrier, som berører millioner af mennesker hver dag.

Hvis du elsker chokolade, spiser du kakaosmør, da man bruger kakaosmør i alle typer af chokolader som findes på markedet. I mange hudplejeprodukter er der kakaosmør. Det er en af de foretrukne ingredienser som man bruger i hudplejeprodukter, da duften er fantastisk og kakaosmør er enestående til at pleje og  blødgøre huden. 

Kakaosmør bliver også anvendt i medicin. Det har ligeledes helbredende egenskaber som sheasmør og kokosolie. Det tilfører huden masser af fugt og næringer.

Kakaosmør bliver udvundet fra kakaotræbønnerne. Kakaotræ findes i mange afrikanske lande. De største leverandører af kakaosmør er fra det afrikanske kontinent . Men der er også andre kakaosmørleverandører fra andre dele af verden eksempelvis fra sydamerika. Man påstår, at kakaobønnerne er dyrket i mere end 3000 år og har været vigtige bestanddel af naturmedicin i mange lande rundt omkring i verden. 

Hvor meget fedt indeholder kakaosmør?

Kakaosmør indeholder høje procent antioxidanter, som både er godt for huden og krop. Det forholder sig således, at kakaosmør er det ingrediens som har  det største indhold af polyfenoler og flavonoider. Det er faktisk meget sundt at spise kakaosmør i form af chokolade eller bruge det i madlavning.

Kakaosmør indeholder masser af fedt, og det kan sammenlignes med kokosolie eller sheasmør. Det indeholder fra  57-64 procent i mættet fedt. Her er følgende fedtsyrer som du finder i kakaosmør:

 Stearinsyre : ca.  24-37 procent fedt

Palmitinsyre :  ca. 24-30 procent fedt

Myristinsyre:  ca. 0-4 procent fedt

Arachidonsyre: ca. 1 procent fed

laurinsyre: ca. 1 procent fedt

Brug kakaosmør i forbindelse med barbering

Du kan bruge kakaosmør i forbindelse med barbering. Brug gerne det rå kakaosmør på dit skæg før barbering. Kakaosmør  trænger ind i huden for at beskytte den mod sår og ligeledes efterlader din hud virkelig flot og lækker efter barbering.

Efter du er gået i bad efter barbering er det også en god idé at smøre området med kakaosmør igen, da varme åbner porerne og giver mulighed for produkterne til absorbere hurtigt ind i huden.

Du kan nemt bruge kakaosmør til strækmærker

Hvis du er gravid er kakaosmør en af de bedste ingredienser som beskytter huden mod strækmærker med sikkerhed. Du bruger også sheasmør, som er ligeledes effektivt i forhold til behandling af strækmærker. Du kommer ikke til at udvikle strækmærker, når du sørger for at bruge kakaosmør flere gange om dagen på din mave. Jeg anbefaler dig at kombinere kakaosmør med andre olier eller salve som sheasmør for at blødgøre kakaosmør, da det er fast i konsistensen. Det er vigtigt, at du sørger for at holde procent af kakaosmør højt i forhold til de andre produkter, så du kan få meget gavn af det. 


Du kan finde økologisk og rå kakaosmør www.naturelle.dk. Du kan kombinere det rå kakaosmør med andre naturlige produkter for at bruge det til hudpeleje.