Bukkehornsfrø

Bukkehornsfrø

Bukkehorn er en lægeplante som tilhører ærteblomstfamilien. Det er en etårig urt med lysegrønne blade og små hvide blomster. Bukkehornsfrø er fladt, gulbrunt frø fra planten bukkehorn. Man anvender bukkehornsfrøene til at udvinde olie, æterisk olie og til krydderier. Bukkehornsfrøene er meget populære rundt omkring i verden, hvor den bliver anvendt i madlavning. Frøene bliver også brugt i medicinalbranchen til pille fabrikation. 

Den indeholder mange sundhedsmæssige fordele, eksempelvis reducerer den både indre og ydre betændelse i kroppen. Den indeholder også en høj antioxidanter, som er godt for huden. Du kan med fordel bruge bukkehornsfrøolie for at pleje og give din hud de nødvendige næringsstoffer, den har behov for.

Hvad indeholder bukkehornsfrøene?

Bukkehornsfrøene indeholder 28 % protein, 16% kulhydrat, 5 % olie og 4 % fedtsyrer. I bukkehornsfrøene finder man 26% af stofferne galactomannan og polysaccharid, som evner at sænke glukoseoptagelsen. Glukose er kulhydrat, der sammen med fruktose indgår i almindeligt sukker. Flere undersøgelser har påvist indtagelse af  kosttilskud baseret på bukkehornsfrø har en positiv effekt på at forebygge sukkersyge. I en af undersøgelserne fra Indien tog deltagerne 10 gram bukkehornsfrø pulver i tevand dagligt i 5 måneder. Resultatet viser en reducering af udbruddet hos de patienter, som er disponeret  for at have sygdommen. Frøene bliver ligeledes anvendt eksempelvis i mange afrikanske lande som et supplement under bagning af brød for at øge ernæringsmæssigt kvalitet af brødet. I gamle dage blev bukkehornsfrø benyttet i medicin til at hjælpe flere sundhedsmæssige forhold. De er også  velkendt som antioxidanter, antiinflammatoriske, svampedræbende og antibakterielle. Frøene  og bladene er de  mest anvendte dele af planten. Man kan købe dem som pulveriseret som bliver brugt til madlavning, olien som er til gavn for kropspleje og æterisk olie til både kropspleje og terapeutisk brug. I Indien og Kina bliver de brugt i generationer  til at behandle gigt, astma, bronkitis.

Bukkehornsfrø har evne til at styrke amning processen og forøge fertilitet

Bukkehornsfrøene og bladene bliver brugt mange steder i verden for at fremme amning. Man mener, at bukkehornsfrøene indeholder næringsstoffer, som øger produktionen af mælken. Dette fører til, at amning bliver en succes både for mor og barn.

Bukkehorn har  ligeledes ry for at øge frugtbarheden. Hvis man planlægger  at få børn, kan man sagtens anvende bukkehorn i madlavning. I nogle kulturer bruger man den også til at lette fødsel, da man mener, at den stimulerer livmoderkontraktioner og sætter gang i fødsel.

OBS! Gravide kvinder bør undgå at spise bukkehorn på grund af dens evne til at sætte fødsel i gang. Det er vigtigt at du altid taler med din læge, når du ønsker at tage et nyt kosttilskud.

Forbedre fordøjelsesprocessen og giver bevarer maven sund

Indtagelse af bukkehorn har positiv indflydelse på tarmbakterier. For det første giver den vitaminrige urt en god blodcirkulation i kroppen. Bukkehorn virker appetitvækkende samt giver den en god fordøjelse, da den er god til at regulere mavens naturlige bakterier.

Bukkehorn har ry for at skabe hormonbalance

Bukkehorn er kendt for at være nyttig hormonregulering. Den hjælper til at bremse den mandlige impotens og forøge libidoen. Den bruges også til at nedsætte kropsvægt og giver en slank figur. Bukkehorn har de rette næringsstoffer, som hjælper til at sænke kolesterol.