Bukkehornsfrø

Bukkehornsfrø - Naturelle.dk

Bukkehorn er en lægeplante, som tilhører ærteblomstfamilien. Det er en etårig urt med lysegrønne blade og små hvide blomster. Bukkehornsfrø er flade, gulbrune frø fra planten bukkehorn. Man anvender bukkehornsfrøene til at udvinde olie, æterisk olie og som krydderier. Frøene er meget populære verden over, hvor de bruges i madlavning. De anvendes også i medicinalbranchen til pilleproduktion.

De indeholder mange sundhedsmæssige fordele. For eksempel reducerer de både indre og ydre betændelse i kroppen. De er også rige på antioxidanter, som er godt for huden. Du kan med fordel bruge bukkehornsfrøolie til at pleje din hud og give den de nødvendige næringsstoffer, den har brug for.

Hvad indeholder bukkehornsfrøene?

Bukkehornsfrøene indeholder 28 % protein, 16 % kulhydrat, 5 % olie og 4 % fedtsyrer. I frøene finder man også 26 % galactomannan og polysaccharid, som kan sænke glukoseoptagelsen. Glukose er et kulhydrat, der sammen med fruktose indgår i almindeligt sukker. Flere undersøgelser har vist, at kosttilskud baseret på bukkehornsfrø kan have en positiv effekt på forebyggelse af sukkersyge. I en undersøgelse fra Indien tog deltagerne 10 gram bukkehornsfrøpulver i tevand dagligt i 5 måneder. Resultaterne viste en reducering af sygdomsudbrud hos patienter, der var disponerede for sukkersyge.

Frøene bliver også anvendt, eksempelvis i mange afrikanske lande, som et supplement under bagning af brød for at øge den ernæringsmæssige kvalitet. I gamle dage blev bukkehornsfrø brugt i medicin til at afhjælpe flere sundhedsmæssige problemer. De er også kendt som antioxidanter, antiinflammatoriske, svampedræbende og antibakterielle. Frøene og bladene er de mest anvendte dele af planten. Man kan købe dem som pulver til madlavning, olie til kropspleje og æterisk olie til både kropspleje og terapeutisk brug. I Indien og Kina har de i generationer været brugt til at behandle gigt, astma og bronkitis.

Bukkehornsfrø har evnen til at styrke ammeprocessen og øge fertiliteten

Bukkehornsfrøene og bladene bruges mange steder i verden for at fremme amning. Man mener, at bukkehornsfrøene indeholder næringsstoffer, som øger produktionen af modermælk, hvilket gør amningen lettere både for mor og barn.

Bukkehorn har ligeledes ry for at øge frugtbarheden. Hvis man planlægger at få børn, kan man sagtens bruge bukkehorn i madlavningen. I nogle kulturer bruger man det også til at lette fødslen, da man mener, at det stimulerer livmoderkontraktioner og sætter gang i fødslen.

OBS! Gravide kvinder bør undgå at spise bukkehorn på grund af dets evne til at sætte fødslen i gang. Det er vigtigt, at du altid taler med din læge, når du ønsker at tage et nyt kosttilskud.

Forbedrer fordøjelsesprocessen og holder maven sund

Indtagelse af bukkehorn har en positiv indflydelse på tarmbakterier. For det første fremmer den vitaminrige urt en god blodcirkulation i kroppen. Bukkehorn virker appetitvækkende og giver en god fordøjelse, da den regulerer mavens naturlige bakterier.

Bukkehorn har ry for at skabe hormonbalance

Bukkehorn er kendt for at være nyttig til hormonregulering. Den hjælper med at afhjælpe mandlig impotens og øge libido. Den bruges også til at reducere kropsvægt og give en slank figur. Bukkehorn har de rette næringsstoffer, som hjælper med at sænke kolesterol.