De bedste sundhedsrutine som giver dig en sund krop

De bedste  sundhedsrutine som giver dig en sund krop

Naturlige ingredienser til hudpleje er vigtigt for dit helbred, men det er også afgørende, at du ikke glemmer, at det du spiser også har en stor effekt på dit helbred. Du har selv sikkert lagt mærke til, at der er sammenhæng mellem din sund kost, god søvn, regelmæssig træning og hvordan din hud har det. Herunder kommer jeg ind på nogle vigtige ingredienser du kan spise for at hjælpe din krop og hud for at blive mere sund. 

Spis probiotiske fødevarer

Probiotiske fødevarer er defineret som levende bakterier, som findes i fordøjelsessystemet. De hjælper kroppen til at optage næringsstoffer og bekæmper infektioner. Når du spiser fødevarer med probiotiske, understøtter de dit immunforsvar, giver dig en god fordøjelse samt vil din hud også blive meget flot. Du finder probiotisk i følgende fødevarer:

  • lagret ost
  • Soya
  • Kefir
  • Miso

Tag omega 3 kosttilskud

Omega 3 er fyldt med sunde fedtsyrer, som hjælper med at bevare din hud fugtet og elastisk. Det hjælper også med at regulere hormonernes funktionalitet, nervesystemets sundhed og beskytter kroppen mod de frie radikaler. 

Du skal drikke masser af vand

Vand er afgørende for vores krop og sundhed, og der er mange andre grunde til, at du skal drikke nok vand. Men spørgsmålet er så nu, hvor meget vand du skal drikke om dagen? Du bør sørge for at drikke 2-3 liter vand om dagen for at sikre, at din krop er hydreret hele dagen. Når du er dehydreret, kan du risikere at få hovedpine, manglende energi og det kan også påvirke dit tarmsystem. Men når du drikker nok, flyder det hele bedre i din krop. Du kan mærke det på din energi, dit fordøjelsessystem og det kan ses på din hud.

Eksfolier din hud

For  at hjælpe huden for at fjerne de døde hudceller, er det afgørende at eksfoliere en gang imellem. Når du gør det, kommer du til at opnå en flot hud, da eksfoliering hjælper med at fjerne døde hudceller og forbedre forstoppede porer. Det er vigtigt at eksfoliere kun en gang om ugen, da hvis det bliver til mere, vil huden blive dehydreret. 

Sørg for at få nok søvn 

Søvnen er utrolig vigtigt for vores velbefindende. En god nattesøvn er nødvendig for en sund krop og en flot hud. Når du får nok søvn, har du også mulighed for at yde det bedste af dig i forhold til dit arbejde i løbet af dagen. Din energi er på toppen og du er derfor i balance med dig selv. 

Mindre stress

Vi lever i en verden fyldt med stress, så det er afgørende at sørge for at holde dig selv i balance selvom alt går hurtigt og der er forandring hele tiden omkring dig. Sørg for at passe godt på dig selv, når du er for meget stresset, kan du alligevel ikke yde dit bedste. Det er grundlæggende umuligt at forhindre psykisk og fysisk afspænding forårsaget af et stort tids-og arbejdspres, men vi kan reducere vores stressniveau ved at passe godt på os selv og sætte grænser.