Hindbær: Rig på kostfibre og C-vitamin – godt for din fordøjelse

Hindbær: Rig på kostfibre og C-vitamin – godt for din fordøjelse

Hindbær er saftige bær med en sød og let syrlig smag. Hindbær karakteriseres som superfood på grund af deres høje indhold af antioxidanter, vitaminer og fibre.

Jeg kan virkelig godt lide hindbær, især når de er klar til at spise og er søde i det. Hindbær findes i flere sorter, og faktisk findes de i sorte og gule farver afhængigt af sorten. De former for hindbær, vi oftest ser i Danmark, er røde. Bærrene vokser på en busk og høstes om sommeren. Når hindbær ikke er modne, er de lidt syrlige, mens modne hindbær er sødere og smager godt. Om sommeren finder du de friske bær i supermarkederne, hvor du nemt kan komme dem på müsli, spise dem som de er, eller blot kombinere dem med andre frugter og grøntsager for at lave smoothies. Du kan sagtens spise hindbær hele året rundt. De frosne hindbær kan købes i supermarkederne og indeholder lige så mange vitaminer som de friske.

Hindbær er fyldt med vitaminer, særligt kostfibre og C-vitamin

Hindbær har meget at byde på udover deres smag. De er rigtig gode kilder til flere vigtige vitaminer og mineraler. Hindbær er rige på kostfibre og C-vitamin. Disse næringsstoffer er meget vigtige for kroppen. C-vitamin er kendt for at styrke immunforsvaret og hjælper kroppen med at optage jern. Kostfibrene er virkelig gode for maven og fordøjelsen. De giver også en god mæthedsfornemmelse, så man ikke behøver at spise mere end nødvendigt. Desuden kan det også føre til, at du taber dig, da du spiser mindre. Udover disse næringsstoffer indeholder hindbær K-vitamin og mineralet mangan. Begge er med til at styrke dine knogler samt regulere blodets størkning. Man finder også B-vitamin og folat i hindbær.

Folat er afgørende og nødvendigt for celledeling og vækst. Det er nødvendigt at have nok af folat, når du eksempelvis ønsker at få børn eller er gravid. Det er faktisk især vigtigt for gravide kvinder, da folat bidrager til at forebygge misdannelser hos fosteret. Folat er også det, man kalder vitamin B9.

Er naturen bare ikke fantastisk med de gaver, som den har beriget os med? Jeg er så taknemmelig for alle de fantastiske ingredienser, som naturen har givet os. Næste gang du kommer en håndfuld hindbær på din skyr, yoghurt eller müsli, husk at være taknemmelig for naturens gave – de saftige hindbær, som du nu kommer til at nyde. 🙂