Hvad er fordelene ved at spise okra?

Hvad er fordelene ved at spise okra?

Okra er en ingrediens som smager fantastisk godt. Den er meget populær mange steder rundt omkring i verden. Den bliver kaldt for forskellige navne, men de meste udbredte navne er okra, gombo, og gumbo. 

 Navnet gombo eller gumbo har sin oprindelse i et af de lokale sprog fra Østafrika. Okra (Abelmoschus esculentus) stammer oprindeligt fra det afrikanske kontinent. Man mener, at den er hjemmehørende i Etiopien og Sudan.

I dag finder man okra  i stort set alle lande i Afrika. Det forholder sig således at okra bliver også dyrket i det sydlige USA, Sydamerika og Asien. 

Selvom okra ligner en grøntsager, er den faktisk en frugt, da den indeholder frø. Men den bliver anvendt som grøntsager i madretter.

Okra kan bruges på så mange forskellige måder, og alt hvad okra-planten indeholder fra bladene, bælgene, stænglen og frøene kan være til nytte. Du kan bruge okra i wokretter, ellers er den  også super fint i gryderetter. Uanset hvordan du vælger at bruge den, er den en god kilde til B-vitamin, magnesium, folat og flere andre vitaminer og mineraler.

 Okra er bare mums, det smager fantastisk og dine børn vil også elske det. Jeg kan huske, at min datter ofte fortæller , at okra er hendes yndlingsret, selv om hun også  kan lide at spise kartofler og pasta. Hun danser af fryd hver gang vores aftenmenu er baseret på okra.

Det er jo de små ting som vækker de største glæder hos hende og det er jo det, livet generelt handler om. Børn er faktisk ret gode til at indse, hvad er vigtigt  i livet.

Hvad er fordelene ved at spise okra?

Okra er rig på kostfiber og frøen alene er fyldt med næringsstoffer som  polyfenoliske, oligomere katekiner, flavonol, flavonol glycosides og tanniner derudover selv okra-kødet indeholder, E-vitamin, riboflavin, niacin, Pantothensyre, jern, fosfor, kalium, zink, kobber og fiber.

Herunder kommer jeg ind på nogle fordele som du får ved at spise okra:

Okra reducerer kolesteroltal 

Okra har pektinindhold som er kostfibre og har derfor evnen til at reducere kolesteroltal og dermed også formindske risikoen for at udvikle hjertekarsygdom.

Okra forbedrer synet

På grund af kilden til A-vitamin og betakarotin samt C-vitamin i okra forbedrer den synet på baggrund af disse antioxidanter. Det er afgørende at spise okra for at opretholde et godt syn, også når du bliver gammel.

Du får masser protein gennem okra

Okra er fyldt med protein og kostfibre. Den bliver anset for at være det bedste og billige grønt at indtage, da den er fyldt med så mange forskellige næringsstoffer. Undersøgelser har påvist, at aminosyrer i okrafrø er på samme niveau som i sojabønner, som er kendt for at være den bedste kilde til protein. 

 Den stabiliserer blodsukkeret

Man kan stabilisere blodsukkeret ved at regulere processen for at absorbere sukker i tarmen. Okrafrøen indeholder blodsukkerstabilisatorer som har egenskab til at forhindre diabetes. I et land som Tyrkiet er okrafrøen blev brugt  i flere århundreder for at behandle diabetes. 

Okra indeholder næringsstoffer som giver en god fordøjelse

Okra er kendt for at indeholde  store mængder af kostfibre. Kostfiber nedbrydes ikke i tyndtarmen og den fremmer derfor fordøjelsen og mindsker risikoen for alvorlige sygdomme som kræft. Kostfiber øger ligeledes mæthedsfornemmelsen og er virkelig sund ernæring .