Grønne drikke er blevet så populære, og det er der flere gode grunde til. Der er mange fordele ved at drikke sine næringsstoffer. Friske smoothies og juice er pakket med næringsstoffer: vitaminer, mineraler, aminosyrer, sunde fedtstoffer og masser af kostfibre. Det er super godt at lave sine egne drikke og indtage næringsstofferne direkte. Man får en koncentreret mængde af vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre vigtige næringsstoffer. Det er en god måde at få en masse næring på kort tid, især hvis man har svært ved at spise nok grøntsager.
De smoothies og juice, man køber i supermarkederne, er blevet behandlet, altså pasteuriseret. Det er en proces, hvor man dræber bakterier og forlænger holdbarheden af produkterne. Dette medfører desværre noget tab af næringsstoffer. En yderligere grund til at drikke grønne drikke er simpelthen, at de holder os hydreret hele dagen igennem. En almindelig årsag til lækkersult er, at kroppen mangler væske, altså dehydrering.
Når kroppen mangler væske, føler vi os trætte og begynder ofte at savne sukker eller koffein for at kvikke os op. Det hjælper os faktisk ikke at indtage disse ting, da det gør os endnu mere dehydreret. En anden årsag til sult og lækkersult er mangel på næringsstoffer. Når man starter med at drikke friske drikke som juice og smoothies, tilfører man mange vigtige næringsstoffer til kroppen. Frisk frugt og grønt, som har vokset i det fri, opsamler masser af energi fra solen. Den energi, som frugt og grønt oplagrer, gør dem i stand til at holde næringsstofferne, som vi får gavn af, når vi spiser dem.
Juice er nemmere for kroppen at optage end hele grøntsager, da mange af fibrene er fjernet under presningen. Dette kan være en fordel for personer med fordøjelsesproblemer.
Hvorfor grønne smoothies er så godt at drikke
Grønne smoothies er en fantastisk måde at få en masse næring på. Det er så nemt at lave dem. De hjælper med at styrke dit immunsystem, øge din energi og forbedre din generelle sundhed. Smoothies er allerede blendede, så ens fordøjelsessystem behøver derfor ikke at arbejde så hårdt for at nedbryde maden for at kunne få næringsstofferne ud.