Jojobaolie

Jojobaolie

Vores Jojobaolie er koldpresset fra frøet af Simmondsia chinensis, jojobaplanten.  Den er en flerårig busk, som ikke smider bladene, når årstiderne skifter. Selv om man kalder den for olie, er jojobaolie faktisk en flydende plantevoks. Jojobaolie indeholder mange gode ingredienser som E-vitamin, vitamin B, silicium, krom, kobber, zink og fedtsyrer. Den indeholder også en høj procent af jod på hele 82 procent. Dette giver jojobaolie evne til at hele og den bliver brugt på hospitalerne i desinficeringsmidler. De gamle indianere brugte jojobaolie til behandling af sår, hudlidelser samt i naturmedicin til helbredelse af sygdomme. Men i dag bruger man primært jojobaolie behandling af akne, psoriasis og solskoldning. 

 Jojobaolie som ansigtsolie

Jojobaolie er også en skøn ansigtsolie der er rigtig godt for huden. Den plejer dit ansigt, udglatter rynker og fine linier. Jojobaolie er også en effektiv hudfugtighedsolie, som tilfører huden de nødvendige næring til hud. Jojobaolien er anderledes i forhold til de andre hudolier, da den har evne til at reagere positivt med vores naturlige olier som huden selv produceret. Vores talgkirtler er mikroskopiske kirtler i vores hud. De afgiver et olieagtigt stof, som kaldes talg. Når vi bliver ældre producerer vores talgkirtler mindre talg, hvilket forårsager, at vores hud bliver tør. Vores talg minder en del om jojobaolie. Derfor er olien den perfekte olie til at pleje ansigtshud, men også vores hårbunde.

Jojobaolie tilstopper ikke porerne. Selv om vi har tendens til at tænke, at olie sidder på huden og forhindrer vores hud til at trække vejret ordentligt, behøver det slet ikke at være sådan i virkeligheden. Jojobaolie blødgør huden og giver den de nødvendige næringsstoffer for at holde det fugtigt.

 Du vil blive positivt overrasket over den gode effekt af jojobaolie på din hud.

 Jojobaolie som makeupfjerner

 Du kan også bruge jojobaolie som makeupfjerner i stedet for produkter, der indeholder farlige kemikalier. Den fjerner snavs, makeup og bakterier og beskytter dit ansigt. 

Du skal blot bruge 3-5 dråber jojobaolie på en vatrondel og fjerner din makeup. Jojobaolie blødgør og tilfører fugt til huden. Den kan bruges overalt på din krop, da den gavner ansigt, fødder, hænder og hår. 

Du kan også bruge jojobaolie som makeupfjerner i stedet for produkter, der indeholder farlige kemikalier. Den fjerner snavs, makeup og bakterier og beskytter dit ansigt. 

Du skal blot bruge 3-5 dråber jojobaolie på en vatrondel og fjerner din makeup. Jojobaolie blødgør og tilfører fugt til huden. Den kan bruges overalt på din krop, da den gavner ansigt, fødder, hænder og hår. 

Plej dit hår med jojobaolie

En af de bedste elementer jojobaolie giver håret er fugtigheden. Fugtigheden er nødvendig, da den giver håret mulighed for at bevare sig sundt og beholde sin glans. Man slipper også for at have skæl hovedbunden, da jojobaolie tilfører masser vitaminer og antioxidanter til huden. Desuden blødgør olien dit hår, så du undgå at få filtre hår. 

Du kan bruge jojobaolien som hårbalsam, på den måde undgår du at bruge hårbalsam fyldt med farlige kemikalier. Du skal blot komme nogle dråber af olien på hårbørsten eller direkte på håret. Du skal massere håret godt igennem. Derefter børster du håret godt kærligt og grundigt.

Jojobaolien indeholder E vitamin 

Jojobaolie indeholder E-vitamin, som spiller rollen som antioxidant. Den giver huden den nødvendige fugt og elasticitet. Desuden fungerer den også som en naturlig 

Jeg ved ikke med dig, men vitamin E er en af mine favorit vitaminer og ingredienser, især når det gælder hudplejeprodukter. Derfor er sort sæbe til ansigtspleje mit yndlings renseprodukt, da den indeholder mange ingredienser som indeholder høje procentdel af e vitamin.

E vitamin bliver brugt i en del hudplejeprodukter for at forhindre aldring af huden. Den forynger og styrker hudens elasticitet. Den reducerer betændelser på huden, som fører til at huden bevare et sundt og ungdommeligt glans.

De sidste ord

 Jojobaolien er sikker for de fleste mennesker, når den påføres på huden. Det gælder også gravide eller ammende kvinder. Bivirkninger ved Jojobaolie kan omfatte udslæt og allergiske reaktioner som fx kløe. Bivirkninger er sjældne. Jojobaolie skal ALTID bruges til udvortes.

Vi anbefaler, at du afprøver nye produkter på et lille område på din hud, inden det tages i brug. På den måde kan du hurtigt iagttage hvis du er allergisk over for noget i produktet.   

Alt vores naturkosmetik skal anvendes udvortes. Læs beskrivelsen meget grundigt inden brug.