Kaffens Historie - Naturelles Robusta Coffee Scrub Er Helt Særlig, Og Kaffen Har Også En Helt Særlig Historie

Kaffens Historie - Naturelles Robusta Coffee Scrub Er Helt Særlig, Og Kaffen Har Også En Helt Særlig Historie

Sagnet om kaffens historie siger, at kaffebæret blev opdaget af den etiopiske gedehyrde Khaldi omkring år 800. Han observerede gederne, der spiste af en busk med røde bær, efter gederne havde spist de røde bær blev de meget energiske og euforiske. Khaldi opdagede bærenes virkning på gederne og begyndte selv af spise bærene. Bærene var kaffebær og Khaldi oplevede en opkvikende virkning efter at have spist dem.

I det sydlige etiopiske højland, hvor det muslimske oromo-folk boede begyndte man senere at lave en drik med kaffebærenes skaller. Denne drik hedder Cascara. Drikken lavede man også i Mellemøsten især i Yemen. I Mellemøsten hedder drikken derimod qishr.

Først da sufi-munkene tog kaffebæret med sig til den andre arabiske lande, begyndte folk i de andre arabiske lande at bruge kaffebønnerne i stedet for kaffebærenes skaller til at producere den kendte sorte kaffe.

Da kaffen havde spredt sig til de andre arabiske lande, opstod der en kaffekultur, hvor kaffen blev samlingspunktet, og i 1470 åbnede verdens første kaffehus i Mekka.   

Først flere tusinde år efter opdagelsen af kaffe kommer kaffen til Europa. I Mellemøsten ønskede man ikke udsmugling af kaffe til andre lande, men alligevel lykkedes det hollænderne og portugiserne at transportere levende kaffeplanter til deres kolonier i Sri Lanka, hvor forholdene var gode til kaffeproduktion. Dette var første gang, at kaffen kom udenfor Etiopien og Mellemøstens grænser, og kaffen bredte sig langsomt til andre lande.

I 1615 kom kaffen til Europa. Italienske købmænd importerede kaffen i Venice, og kaffen blev hurtig populær, og gennem 1600 tallet spredte kaffen sig til andre europæiske lande.

I dag bruger man ikke kun kaffe som en drik. Man har fundet ud af, at kaffen har mange gode egenskaber udover at være opkvikkende, så plejer kaffen endda endvidere huden. Naturelles Robusta kaffescrub indeholder høj procent antioxidanter der plejer, blødgør og heler huden og minimerer cellulit (appelsinhud) over tid.

Dette var kaffens historie.

Hvis du er interesseret i at købe Naturelles Robusta kaffescrub, så klik her → Link