Marulaolie

Marulaolie

Marulaolie er en populær olie inden for kosmetikbranchen. Den er meget efterspurgt på grund af oliens mange gode egenskaber for huden.

Marulaolien stammer fra Sydafrika og har været anvendt til forskellige behandlingsformer i den naturlige afrikanske medicin, til madlavning og til hudpleje igennem flere århundreder. Olien stammer fra marulatræets frugter. Marulatræet findes i både mandlige og hunlige træer. En undersøgelse der blev offentliggjort i 2012 viste, at Marulatræet indeholdte anti-inflammatoriske, smertestillende, anti-parasitære, og antihypertensive midler.  Marulaolie har næsten de samme fordele og egenskaber på huden som arganolie. Det er svært at sige hvilken olie er bedre end den anden. 

Dette vil komme an på ens personlige præferencer i forhold til olierne. Nogle kilder hentyder, at marulaolien indeholder 60% flere antioxidanter end arganolie. Det er afgørende at prøve begge olier for at se hvilken du foretrækker.

 Fordele ved Marulaolie

 En super ansigtsolie

 Marulaolie er en rigtig god ansigtsolie. Den giver næring til ansigtshuden og bekæmper aldring. Mange mennesker elsker at bruge marulaolie som ansigtsolie, da olien er meget absorberende. Det er en ikke-fedtende olie, som absorberes hurtigt og nemt ind i huden uden at efterlade en fedtet følelse efter brug. Desuden indeholder olien mange antioxidanter C-vitamin og E-vitamin. Den er også rig på gode fedtsyrer, der ligner de fedtsyrer der findes oprindeligt i det ydre lag på huden.

Brug af marulaolie som ansigtsolie

 Du kan tilføje et par dråber til fugtighedscreme eller ansigtsmasker for at holde din ansigtshud fugtigt og glansfuld.

Marulaolie kan også bruges som ansigtsserum som kan påføres om dagen således om natten.

Udover ansigt kan du også bruge marulaolie til at pleje nakken, brystet, hænderne eller et andet sted, du kæmper med tørhed.

 Blødgør tør hud

 Hvis du kæmper med tør hud er marulaolie den perfekte olie til at blødgøre din hud. Olien har evne til at gøre tør hud blød og smidig. Marulaolie er en af de bedste naturlige fugtighedsolier der findes på marked. Da den indeholder favorable fedtsyrer såsom oliesyre, palmitinsyre, linolsyre og stearinsyre. Den er fremragende til at reducere rødmen og samtidig hydratiserede tør og irriteret hud. Derudover indeholder  marulaolie gode fedtsyrer som omega-6 og omega-3-fedtsyrer. Disse to fedtsyrer er afgørende for hudens funktionalitet, smidighed og glans.

 Marulaolie som hårolie

 Marulaolie er en fugtighedsolie. Dvs. den har evne til at give fugtighed til tørt hår. Hvis du kæmper med tørt hår, er marulaolie den perfekte naturlige hårolie at inkludere i dine hårplejeprodukter for at mindske tegn på tørhed. Marulaolie kan også bruges til at pleje og styrke hårbunden. Og dette kan føre til en bedre hårvækst.

 Forebygger og reducerer strækmærker under og efter graviditet

 Med marulaolie har man god mulighed for at forebygge strækmærker under og efter graviditet. Da olien indeholder høje procent af fedtsyrer og antioxidanter hjælper den til at øge hudens fugtighed og elasticitet. Således kan den forhindre uønskede strækmærker.

Marulaolie skal påføres dagligt under og efter graviditet for at undgå strækmærker.

 Hjælper mod ardannelse

 Marulaolien hjælper mod ardannelse, da den er rig på fedtsyrer, antioxidanter såvel som vitaminerne C og E. Olien har evnen til at forhindre ardannelse. Du kan bruge marulaolie til at udjævne din ansigtshud eller ar overalt på din krop.

På grund af dens store indhold af vitamin E har marulaolie evner til at blege mørke pletter på ansigt og andre del kroppen. Det kræver, at man anvender olien hver dag.