Økologisk Afrikansk Baobabolie

Økologisk Afrikansk Baobabolie

 Økologisk afrikansk baobabolie er en værdifuld og rig olie som enhver må eje i sit hjem.  Olien er udvundet fra baobabfrugtskerne, som er en af de rigeste olier på antioxidanter og vitaminer. Den indeholder omega 3, 6, og 9 og vitaminerne E, A og D. Olien er udvundet fra baobabtræ, som en af de meste betydningsfulde træer i hele verden. Baobabtræet er et symbol på kontinentet Afrika. Det bliver også kaldt livets træ. Træet findes i 32 lande i Afrika. Det er et træ, som betyder meget for afrikanerne. I Afrika bliver de vigtige møder og beslutninger i lokalsamfundene holdt og taget under baobabtræer, da man opfatter baobabtræer som visdoms- og klogskabstræer. Et baobabtræ lever over 5.000 år og kan blive mellem 30 og 50 meter høje.

Baobaolie til hudpleje

Baobabolie er en fantastisk olie, der plejer og hele huden. Olien har en silkeagtig fornemmelse på huden og har en behagelig duft. Den har mange helbredende og terapeutiske egenskaber. Den blødgør, forynger huden ved at give den de nødvendige næringsstoffer. Den beskytter huden mod frie radikaler, som vi udsætter vores hud hver eneste dag. Baobabolie er god til sårheling og minimerer synlighed af ardannelse. Derfor er baobaolie en af de bedste planteolier til at forebygge strækmærker. Hvis du har fået strækmærker efter din graviditet, har du også mulighed for at bruge baobabolie til at reducere synlighed af dine strækmærker. Baobabolie stimulerer collagen og bevarer hudens elasticitet.

Mange afrikanske kvinder i de lokalsamfund bruger baobabolie til både hud-og hårpleje og mange andre ting.  Det er en olie der anbefales til normal, moden og følsom hud. Afrikansk kvinder bruger baobaolie flittigt til ansigtspleje, da olien indeholder E-vitamin der forebygger huden mod rynker og aldring. Baobabolie efterlader ikke på huden en fedtagtig fornemmelse. Det er en let olie, der absorberes nemt og hurtigt ind i huden. Derfor er den også en ideel massageolie, da den er let at arbejde med på huden. Brug gerne baobabolie til ansigtsmassage. Du kan massere forsigtigt både ansigtet og nakken ind i olie og skyl den derefter. 

Baobabolie er kendt for at være en naturlig renseolie. Du kan sagtens bruge olien til at fjerne makeuppen.

Baobabolie til hårpleje

Baobabolie genopbygger og tilfører næringsstoffer til hår, der giver det liv og glans. Den hjælper mod tørt og kedeligt hår. En fantastisk olie, der også plejer hovedbunden og hårsskæl. Ved regelmæssig brug af baobabolie til hårpleje giver olien håret en sund glans, forhindre tørhed og får tyndt hår til at se mere fyldigt

En naturlig renseolie

Baobabolie er et naturligt renseprodukt. Den er effektiv til at rense ansigtets hud for makeuprester, snavs m.m

Fordele ved at bruge baobabolie som renseolie er nemlig, at olien ikke kun renser din ansigtshud, men også hydraterer din hud.

 Helende baobabolie til pleje af tør, moden, og følsom hud  

Baobabolie er Afrikas livets træsolie, der hydraterer og beskytter huden. Den indebærer rigtige mange egenskaber, som er til gavn til alle hudtyper. Uanset om du har tør, moden, normal eller følsom hud, kan baobabolie hjælpe dig med at pleje din hud.

lækkert ud.

Anvendelse af baobabolie

-     Brug nogle få dråber af baobabolie for at tilføre på huden. Baobabolie bruges til at pleje både hud, hår og hårbunden 

-     Du kan vælge at mikse olien med din dag-nat creme for at drage nytte af oliens mange gode egenskaber.

-     Du kan også bruge olien alene eller blande den med andre gode som du bedst kan lide. Således skaber du en lækker ansigtsolie.

Til plejning af håret skal du blot tage få dråber af baobabolie og massere den grundigt ind i hovedbunden og håret

Du kan også bruge olien på rent og vådt hår før du føntørrer dit hår. Olien kan også tilføjes til hårshampoo eller balsam for at give gode næringsstoffer og fugt til håret.  

 Mere info om baobabolie

Hver eneste del af baobab træet er værdifuld.

- Baobabtræ bark bliver brugt af lokalkvinder i mange lande i Afrika for at producere naturligt og miljøvenligt tøj.

- Baobab frø bliver brugt til at udvinde rig baobabolie som bruges til kroppen og ansigtet.

- Baobab blade er vigtige ingredienser i madlavning. Den indeholder masser af nyttige vitaminer. 

Det afrikanske folk har brugt baobab træet til skønheds- og sundhedsplejeprodukter i flere århundreder. Baobabtræet er det eneste træ i verden, der indeholder så mange nyttige egenskaber og ressourcer, som gavner både dyr og mennesker. Baobabfrugten er den eneste frugt som ikke falder ned fra træet eller bliver dårlig. Frugten bliver blot på grenen, så den kan høstes og laves til pulver.