Rå afrikansk kakaosmør til en skøn hudpleje

Rå afrikansk kakaosmør til en skøn hudpleje

Hvad er kakaosmør og hvad bruges det til?

Kakaosmør er meget populært i mad-og hudplejebranchen. Jeg tror stort set alle på en eller anden måde får kontakt med kakaosmør dagligt.  Kakaosmør bliver anvendt i de store industrier, som berører millioner af mennesker hver dag.

Hvis du elsker chokolade, spiser du kakaosmør, da man bruger kakaosmør i alle typer af chokolader som findes på markedet. I mange hudplejeprodukter er der kakaosmør. Det er en af de foretrukne ingredienser som man bruger i hudplejeprodukter, da duften er fantastisk og kakaosmør er enestående til at pleje og  blødgøre huden. 

Kakaosmør bliver også anvendt i medicin. Det har ligeledes helbredende egenskaber som sheasmør og kokosolie. Det tilfører huden masser af fugt og næringer.

Kakaosmør bliver udvundet fra kakaotræbønnerne. Kakaotræ findes i mange afrikanske lande. De største leverandører af kakaosmør er fra det afrikanske kontinent . Men der er også andre kakaosmørleverandører fra andre dele af verden eksempelvis fra sydamerika. Man påstår, at kakaobønnerne er dyrket i mere end 3000 år og har været vigtige bestanddel af naturmedicin i mange lande rundt omkring i verden. 

Hvor meget fedt indeholder kakaosmør?

Kakaosmør indeholder høje procent antioxidanter, som både er godt for huden og krop. Det forholder sig således, at kakaosmør er det ingrediens som har  det største indhold af polyfenoler og flavonoider. Det er faktisk meget sundt at spise kakaosmør gennem chokolade, da chokolade indeholder en del kakaosmør eller du også  bruge det i madlavning.

Kakaosmør indeholder masser af fedt, og det kan sammenlignes med kokosolie eller sheasmør. Det indeholder fra  57-64 procent i mættet fedt. Her er følgende fedtsyrer som du finder i kakaosmør:

 Stearinsyre : ca.  24-37 procent fedt

Palmitinsyre :  ca. 24-30 procent fedt

Myristinsyre:  ca. 0-4 procent fedt

Arachidonsyre: ca. 1 procent fed

laurinsyre: ca. 1 procent fedt


Brug kakaosmør i dine DIY skønhedsprodukter

På Naturelle.dk finder du vores økologisk kakaosmør, som er oprindeligt fra Elfenbenskysten. Kakaosmør indeholder fantatiske ingredienser som plejer og hele huden, så du bør bruge det i dine skønhedsprodukter. Du kan bruge det i dine hjemmelavede ansigtsmasker, læbepomader, creme, body butter, hårmasker og mange andre produkter. Kakaosmør giver masser af fugt og næring til huden. Det fantastiske ved kakaosmør er, at det ikke fedter huden. 

Det er blevet populært at lave hjemmelavede læbepomader, og kakaosmør bliver brugt til dette formål kombineret med andre olier og smører.

Kakaosmør er også skønt at bruge i ansigtscremer. Du kan komme det i cremer eller blot bruge kakaosmøret selv i ansigtet. Det er jo fyldt med antioxidanter, så det er en naturlig måde at pleje din ansigtshud med antioxidanter. Det er en skøn ingrediens som absorberes hurtigt og i lang tid i huden.  Det gør din hud super blød og giver den glans.

Hvis du slås med tør hud er kakaosmør det bedste produkt udover sheasmør.

Det er så fantastisk at bruge naturlige produkter, da du selv har mulighed for at styre og vælge hvad du kommer i produktet. I modsætninger til  de konventionelle produkter som er fyldt med farver,  parfumer og mange andre ting du ikke alligevel ikke kan tåle.