Rosenvand giver fugt til tør hud

Rosenvand giver fugt til tør hud

Rosenvand har altid været populært i mange kulturer rundt omkring i verden. Alene for dens fantastiske dufte, gør at rosenvand bliver brugt af mange kvinder for at give behageligt, velduftende  dufte til huden.  Det bliver brugt til hudpleje- og skønhedsprodukter, i parfume og endda til madlavning. I Mellemøsten bliver den brugt til kageopskrifter. Du kan med fordel bruge rosenvand i din daglige hudpleje-og skønhedsrutine, det indeholder antioxidanter og vil bidrage positivt til din huds sundhed. 

Hvordan fremstilles Rosenvand?

Der bliver anvendt kronbladene fra Damascenerrose ( Dama  Rosa Damascena)  og centifolie-rose   (Rosa centifolia)  for at lave rosenvand. 

Damascenerrose indeholder typisk masser af duftolier og har været brugt i parfumer i flere århundreder. Den tilhører familien Rosacease, som har omkring 200 forskellige typer af roser.  

Rosenvand fremstilles ved at dampdestillisere rosenblade i vand. Det bliver betragtet som et biprodukt af fremstillingsprocessen af rosenolie. Rosenvand indeholder en lille mængde af rosenolie, derfor er det virkelig gavnligt for huden.  Desuden er rosenplanter naturligt rigt på antioxidanter og andre vitaminer. Det er grunden til at rosenvand bliver anvendt i skønhedsrutiner for at pleje hud, hår og ansigt.

I mange gamle civilisationer bliver  rosenvand  brugt i medicin og ritualer. I den  indiske naturmedicin bliver den brugt til at lindre smerter, infektioner , mavesmerter og fordøjelsesproblemer og menstruationssmerter.

Rosenvand er rig på antioxidanter og bekæmper derfor skader fra frie radikaler

Rosenvand er meget rig på antioxidanter. Antioxidanterne  hjælper med at danne et beskyttende skjold omkring hudcellen. De skadelige frie radikaler kan derfor ikke trænge igennem. De styrke hudceller og regenererer hudvæv. Brug af rosenvand vil reducere aldring og give huden en skøn glød.


Rosenvand giver fugt til tør hud

Du kan med fordel bruge rosenvand, hvis du har tør hud. Den opfrisker, blødgør og giver glød til huden. Det er en god idé at have en flaske rosenvand i din taske for at spraye den på ansigtet et par gange om dagen. Det giver masser af fugt og opfrisker dine øjne og hud. På grund af dens høje indhold af antioxidanter, reducerer den forekomsten af mørke pletter pigment og ardannelsen på huden. Alle kan få gavn af rosenvand uanset alder.

Når du bruger rosenvand forhindrer du huden til at blive for fedtet eller for tør. Ved at spraye rosenvand i dit ansigt flere gange om dagen giver du mulighed for din hud at ånde godt samt holde sig hydreret hele dagen.  Det føles  fantastisk når man føler ens hud er i balance med sig selv. Rosenvand er også et naturligt parfume, som du kan bruge uden alle, at du har parfume på, da den har en meget mild dufte. Du dufter godt og behageligt.


Der findes flere forskellige slags rosenvand på markedet.  Men marokkansk rosenvand er kendt for at være en af de bedste. Du har også mulighed for at købe den på Naturelle.dk. Du kan stort set bruge rosenvand til alt.  Men vores rosenvand er kun egnet til ansigt- og hudpleje. Du skal blot spraye rosenvandet i ansigt, hår, hud eller hvor du lyster.