Ung og flot hud med kakaosmør

Ung og flot hud med kakaosmør

Kakaosmør er en fantastisk salve som er fyldt med næringsgivende ingredienser og fedtsyrer som giver dig det meste af det, din hud har behov for.  Det indeholder nogle af de bedste antioxidanter, faktisk er kakaosmør det eneste ingrediens som indeholder de største mængder af antioxidanter i forhold til andre ingredienser.  Det vil grundlæggende sige, at det beskytter og bremser hurtigt aldring af huden. Hvis du ønsker at holde din hud ung og flot i mange år, er det afgørende at bruge kakaosmør. Her anbefaler jeg faktisk rå kakaosmør, da du vil få alle de fede næringsstoffer som det indeholder. De konventionelle produkter med kakaosmør bliver meget udtynde af vand og andre ingredienser, så det giver altså ikke de samme resultater. 

Hvad er kakaosmør og hvad bruges det til?

Kakaosmør er meget populært i mad-og hudplejebranchen. Jeg tror stort set alle på en eller anden måde får kontakt med kakaosmør dagligt.  Kakaosmør bliver anvendt i de store industrier, som berører millioner af mennesker hver dag.

Hvis du elsker chokolade, spiser du kakaosmør, da man bruger kakaosmør i alle typer af chokolader som findes på markedet. I mange hudplejeprodukter er der kakaosmør. Det er en af de foretrukne ingredienser som man bruger i hudplejeprodukter, da duften er fantastisk og kakaosmør er enestående til at pleje og  blødgøre huden. 

Kakaosmør bliver også anvendt i medicin. Det har ligeledes helbredende egenskaber som sheasmør og kokosolie. Det tilfører huden masser af fugt og næringer.

Kakaosmør bliver udvundet fra kakaotræbønnerne. Kakaotræ findes i mange afrikanske lande. De største leverandører af kakaosmør er fra det afrikanske kontinent . Men der er også andre kakaosmørleverandører fra andre dele af verden eksempelvis fra sydamerika. Man påstår, at kakaobønnerne er dyrket i mere end 3000 år og har været vigtige bestanddel af naturmedicin i mange lande rundt omkring i verden. 

Hvor meget fedt indeholder kakaosmør?

Kakaosmør indeholder høje procent antioxidanter, som både er godt for huden og krop. Det forholder sig således, at kakaosmør er det ingrediens som har  det største indhold af polyfenoler og flavonoider. Det er faktisk meget sundt at spise kakaosmør gennem chokolade, da chokolade indeholder en del kakaosmør eller du også  bruge det i madlavning..

Kakaosmør indeholder masser af fedt, og det kan sammenlignes med kokosolie eller sheasmør. Det indeholder fra  57-64 procent i mættet fedt. Her er følgende fedtsyrer som du finder i kakaosmør:

 Stearinsyre : ca.  24-37 procent fedt

Palmitinsyre :  ca. 24-30 procent fedt

Myristinsyre:  ca. 0-4 procent fedt

Arachidonsyre: ca. 1 procent fed

laurinsyre: ca. 1 procent fedt


Hvordan bruger kakaosmør dagligt på min hud?

Jeg synes den måde at få det bedste ud af en naturlig ingrediens på er at bruge den rå. Eksempelvis bruger jeg kakaosmør i rå form på min hud. Du skal blot blande det samme med andre naturlige ingredienser. Jeg kombinerer sheasmør sammen med kakaosmør for at lave ansigtscreme som jeg bruger som natcreme. I min opskrift bruger jeg blot  30% sheasmør og 80% kakaosmør, jeg tilføjer ikke andre olier, da jeg ønsker at have min kakaosmør så rå som muligt. Jeg bruger kun sheasmør for at blødgøre konsistensen af kakaosmøret, da det er mere fast end sheasmør. Det er nemmere at bruge på huden. 

 Jeg bruger den blanding som natcreme i form af rynkecreme, anti-aging creme. Jeg bruger cremet eller salvet natten over, så den får lov til at arbejde i dybden  med min hud. Når jeg står op om morgenen, er jeg blot meget glad og tilfreds,da jeg kan mærke, at min hud er super, blød og lækker. 

En ting jeg lagt mærke til  ved at arbejde med afrikanske kvinder  fra de lokale samfund er, at kvinderne bruger produkterne rå på deres hud. Jeg kan se på deres hud, at det har en mere effekt på deres hud. 

Jeg anbefaler dig at købe rå kakaosmør og starter med at eksperimenter med, i forhold til hvordan du vil bruge det i din daglige hudplejerutine.

Du kan finde økologiske kakaosmør på www.naturelle.dk .