Vandmelon giver dig en sund hud med en flot glød

Vandmelon giver dig en sund hud med en flot glød - Naturelle.dk

Vandmelon er en fantastisk frugt at spise om sommeren. Vandmelon er kendt for at tilføre masser af væske til kroppen og holde os hydrerede, men den indeholder også mange andre vitaminer, som vores krop har brug for. Vandmelon indeholder vitamin C og A og er kendt for at lindre muskelsmerter og forbedre synet. Der er få kalorier i vandmelon, og den giver en flot glød til huden.

Hvor stammer vandmelon fra?

Vandmelon kommer oprindeligt fra det sydlige Afrika. De vilde sorter, som blev dyrket for mange år siden, var mere bitre end de typer, vi spiser i dag. Der findes stadig mange sorter med forskellige smagsvarianter, som bliver dyrket i Afrika og andre steder i verden.

Hele vandmelonen er spiselig, inklusive kødet og frøene, og ikke nok med det, kan du også bruge vandmelonskallen til kosmetik. Man skal først tørre den og derefter pulverisere den.

Frøene er også propfyldte med aminosyrer, derfor bliver de ofte brugt i mange sportsproteiner. Aminosyrer er byggestenene i ethvert protein, og der findes 20 forskellige typer i levende organismer.

Vandmelon holder kroppen hydreret, hjælper fordøjelsen og afgifter kroppen

Vandmelon indeholder masser af vand. Det menes, at den består af omkring 90% vand, hvilket hjælper med at afgifte kroppen og lindre smerter i leddene. Den renser faktisk kroppen for urenheder og tilfører samtidig den næring, kroppen har brug for, for at fungere optimalt. Vandmelon holder desuden din hud frisk og flot, da den tilfører masser af væske, som holder huden hydreret. Der er intet, huden elsker mere end nok væske. Når din krop indeholder tilstrækkeligt med væske, afspejler det sig positivt på huden.

Vandmelon giver dig en flot hud

Vandmelon er rig på vand, og ja, næsten 90% af vandmelon består af vand. Dette gør den til en god kilde til at holde kroppen hydreret. Derudover indeholder vandmelon mange næringsstoffer, som kroppen har brug for. Når kroppen trives, ser huden automatisk sund ud. På grund af det høje indhold af antioxidanterne vitamin A og C er vandmelon gavnlig for huden, da den beskytter cellerne mod skader og bekæmper dannelsen af frie radikaler, hvilket reducerer tidlig aldring og holder huden sund og lækker.

C-vitamin er utrolig vigtigt for hudens velvære. Det hjælper med at booste kollagenproduktionen og forhindrer samtidig solskader som pigmentforandringer og mørke pletter på huden. A-vitamin hjælper med at bevare hudcellernes sundhed og beskytte mod UV-skader.

Afrikansk sheasmør er en af de ingredienser, som er fyldt med A-vitamin, og din hud vil elske dette naturlige produkt. I mange steder i Afrika bliver det brugt som beskyttelse mod solen.

Vandmelon hjælper med vægttab

Du kan roligt inkludere vandmelon i din kost, hvis du ønsker at tabe dig. Den er rig på vitaminer og mineraler, men indeholder næsten ingen kalorier. Vandmelon giver en god mæthedsfornemmelse og hjælper dig med at holde vægten nede, da du kan føle dig mæt hele dagen uden at indtage mange kalorier.