Vandmelon giver dig en sund hud med en flot glød

Vandmelon giver dig en sund hud med en flot glød

Vandmelon er fantastisk frugt at spise om sommeren. Vandmelon er kendt for at afgiver masser af vand til kroppen og holder os hydreret, men den indeholder også mange andre vitaminer, som vores krop er meget glad for. Vandmelon indeholder vitamin C og A og er kendt for at lindre muskelsmerter og forbedre synet. Der er færre kalorier i vandmelon og den giver en flot glød til huden.

Hvor stammer melon fra?

Vandmelon kommer oprindeligt fra det sydlige af afrikanske kontinent. De vilde sorter, som blev dyrket for mange år siden, var mere bitre end de typer vi spiser i dag. Der er stadig mange sorter med forskellige smag, som bliver dyrket i Afrika herunder andre steder i verden. 

Hele vandmelonen er spiselig, inklusive kødet og frøene, og ikke nok med det kan du sagtens bruge vandmelonskal til kosmetik. Man skal først tørre dem og også pulverisere dem.

Frøene er også propfulde med aminosyrer, derfor bliver de også brugt i mange sports proteiner. Grundenheden i ethvert protein er aminosyren, hvoraf der findes tyve forskellige i levende organismer.

Vandmelon holder kroppen hydreret, hjælper mod fordøjelse og afgifter kroppen

Vandmelon indeholder masser af vand. Man mener, at den er sammensat af omkring 90% vand, som hjælper ved at afgifte den  samt lindre kroppen for smerter i leddene. Den renser faktisk kroppen for urenheder, samtidig fylder den kroppen med næring, den har behov for at kunne fungere optimalt. Vandmelon holder ligeledes din hud meget lækker og flot at kigge på, da den tilfører masser af væske til din hud, som holder den meget hydreret. Der er ikke noget, huden elsker end nok væske. Når din krop indeholder nok væske afspejler den positive effekt på din hud.

Vandmelon giver dig en flot hud

Vandmelon er vandholdigt og ja næsten 90% af vandmelon indeholder vand. Dette gør den til en god kilde for at holde kroppen hydreret.  Derudover indeholder vandmelon masser næringsstoffer som giver kroppen det den har brug for. Når kroppen er glad, ser huden ligeledes automatisk sundt ud. På grund af det høje indhold af antioxidant vitamin A og C, er vandmelon gavnligt for huden og beskytter cellerne mod skader og bekæmper dannelsen af frie radikaler for reducere hurtig aldring og holde huden lækker og sund.

C-vitamin er fantastisk vigtigt for hudens velvære. Den hjælper med at booste kollagenproduktion, samtidig med, at det hjælper med at forhindre solskader såsom pigmenter og mørke pletter på huden. A-vitamin har evnet at bevare din hudcellers sundhed og beskytte mod UV-skader.

Afrikansk shea butter er en af de ingredienser som er fyldt med A-vitamin og din hud vil elske dette naturlige produkt. I mange steder i Afrika bliver den brugt som beskyttelse mod solen.

Vandmelon hjælper på vægten

Du kan sagtens inkludere vandmelon i din kost, hvis du er i gang med at tabe dig. Den er rig på vitaminer og mineraler, men til gengæld indeholder den næsten ingen kalorier. Den giver en god mæthed og vil hjælpe dig til at holde vægten ned, da du vil have en god mæthedsfornemmelse gennem dagen uden at have indtage meget kalorier.