Kefir er et tyktflydende surmælksprodukt syrnet med mælkesyrebakterier og gærsvampe og med en mild smag af gær. Lignende surmælksprodukter som kefir er surmælk, A38, ylette, ymer, yoghurt, cremefraiche, letmælksyoghurt, tykmælk og skyr. Ifølge Den Danske Ordbog er ordet kefir russisk, men tager sin oprindelse fra tyrkisk sprog og betyder glæde, fornøjelse og beruselse. Kefir er en probiotisk fødevare, som indeholder op til 30 forskellige gode bakterier. Disse mælkesyrebakterier er i stand til at hjælpe med at øge immunforsvar og bekæmpe skadelige bakterier og kræftfremkaldende stoffer. Oven i købet er den super god til at forbedre fordøjelsen. Du har mulighed for at købe kefir i stort set alle supermarkeder og det er en drik du bør prioritere at indtage ofte for at beskytte dit helbred.
Hvordan er Kefir lavet?
Kefir er en fermenteret drik som er lavet af korn og bakterier og gær. Man kan lave kefir på rismælk, sojamælk, mælk , kokosmælk og endda kokosvand. Kefir er en probiotisk drik og er blevet værdsat og drukket i flere århundreder i Østeuropa. Der bliver fortalt, at kefir blev opdaget ved uheld af fårehyrder, som gærede mælk, som viste sig at blive til kefir. Kefir blev udbredt blandt befolkningen, og man anså den på daværende tidspunkt for at have helbredende fordele. Russiske læger undersøgte kefir og fandt ud af at den tilsyneladende havde evnet at helbrede en række sygdomme. I dag er kefir meget populære i hele verden. Og der er rig mulighed for at købe kefir, men du har også selv mulighed for at lave kefir dit køkken. Du skal blot finde kefir opskrifter på nettet for at komme i gang. Du kan komme kefir i smoothies, gryderetter, supper, morgenmad og mange andre retter. Det er vigtigt at sørge at indtage kefir eller lignende probiotiske fødevarer et par gange om ugen for at beskytte din krop mod sygdomme.
Kefir indeholder probiotiske bakterier som giver en god immunforsvar
Flere undersøgelser har påvist, at kefir indeholder mange probiotiske bakterier, som sætter gang i dit immunforsvar. Kefir forsvarer maven mod skadelige bakterier som salmonella og andre infektioner i maven. Den har antimikrobielle egenskaber og bekæmper candida. Desuden har den evnen til at sænke kolesterol og blodtryk. Undersøgelser har ligeledes påvist, at kefir har evnet at bekæmpe mikrober i tarmen samt give den styrke til kroppen og bekæmpe fysisk træthed.
Kefir beskytter sine knogler
Kefir er fyldt med kalcium som beskytter og styrker dine knogler- K2-vitamin er afgørende for optagelse af kalcium. Det indeholder bioaktive stoffer, som hjælper med at absorbere kalcium i kroppen og giver styrke til knoglerne. Som en probiotisk fødevare forbedrer kefir optagelsen af vigtige næringsstoffer i kroppen. Herunder indeholder den alle de nødvendige næringsstoffer som fosfor, kalcium, magnesium, D-vitamin og K2-vitamin som har evnet til at styrke knogler.