Kako uporabljate chia semena pri kuhanju?

Sådan bruger du chiafrø i din madlavning? - Naturelle.dk

Sådan bruger du chiafrø i din madlavning?

Chiafrøene er små, men indeholder masser af næringsstoffer. Det er en virkelig god og rig ingrediens, som du nemt kan bruge i dine retter for at drage nytte af de ernæringsmæssige fordele, som chiafrø indeholder. Chiafrø indeholder fedtsyrer (Omega-3), kostfibre, protein og mineraler.

Jeg har skrevet en artikel om chiafrø: Chiafrø – naturlig detox, energi og mæthed. Perfekt til sunde måltider.
Du er velkommen til at læse artiklen, hvis du ikke ved så meget om chiafrø og ønsker en mere dybdegående information om chiafrø. I denne artikel vil jeg fortælle, hvordan du nemt kan bruge chiafrø i din madlavning. 

Når du køber chiafrø, er det vigtigt, at du sikrer dig, at de ikke lugter harsk. Når du åbner posen, bør du opbevare chiafrøene køligt, mørkt eller i et tørt skab – eksempelvis i dit spisekammer. Når du opbevarer frøene korrekt, holder de sig friske længere tid.
Chiafrø er utroligt alsidige i madlavning. De fungerer fint som naturligt fortykningsmiddel og emulgator og tilføjer en lækker og fyldig konsistens til smoothies, desserter og dressinger.

Ifølge forskning anbefales det at spise 2 spiseskefulde chiafrø (ca. 28 g) dagligt for at opnå de bedste sundhedsfordele. Dette gælder, uanset om du bruger dem i mad, skyr, yoghurt eller drikke.

Brug chiafrø i dine smoothies

For at give ekstra kostfibre, protein, mineraler og mæthed til din smoothie, kan du tilføje 1-2 teskefulde chiafrø i blenderen sammen med frugt og væske. Du kan også komme et lille drys på toppen af en fin smoothie.


 

Chiafrø i yoghurt og skyr

Når du ønsker at bruge chiafrø i yoghurt og skyr, er det en god idé at lægge chiafrøene i blød i nogle minutter,  ca. 5-10 min. Brug ca. 28 g og læg dem i blød i vand, mælk eller kokosmælk natten over, så er frøene endnu mere bløde. Frøene svulmer op og danner en gel, som er nemmere at fordøje og giver mere mæthed.

De er også klar til, at du kan blande dem i din yoghurt eller skyr. Du kan tilsætte frugt, bær, honning og andre lækre ting til chiagrøden og smage den til. Så er du klar til at spise din chiagrød.

Chiafrø i salater


Du kan med fordel drysse frøene på salater, grød eller morgenmadsprodukter. Det er en sprød og næringsrig topping ligesom hørfrø eller nødder.
Brug kun 1-2 teskefulde.
Du behøver derfor ikke at sætte chiafrø i blød, hvis du bruger en lille mængde som topping.

Chiafrø i bagværk, energibarer og müslibarer

Hvis du er en af dem, som kan lide at bage og lave energi- og müslibarer, så er chiafrø gode at tilføje til dine opskrifter for at øge næringsindholdet.