4 ting du kan bruge natron bagepulver til i hverdagen

4 ting du kan bruge natron bagepulver til i hverdagen

Natron er et hvidt salt som anvendes  som hævemiddel i bagværk. Det er et kraftigere hævemiddel end bagepulver, men natron kan også bruges til mange andre ting. Det kan erstatte mange rengøringsmidler og indgår i naturlige hudplejeprodukter.

I flere  århundreder har mange folkeslag rundt omkring i verden draget fordel af natron. De brugte natron som hævemiddel i brød og andre fødevarer,som kræver hævning. Det blev også brugt til at børste tænder og fjerne bakterier. Gamle egyptere anvendte natron som sæbe til at rense hjemlige genstande.

 Natron er et naturligt vidundermiddel. Herunder kan du læse nogle af de ting,du kan anvende natron/bagepulver til udover at bruge det som hævemiddel.

  1.   Natron som blegningsmiddel

Aktivt kul er en af de populære måder at afblege sine tænder på, men natron er også et meget effektivt blegningsmiddel. Du skal blot blande ½  teskefuld natron med et modent jordbær.

Påfør blandingen på tænderne og lad den stå i fem minutter. Børst derefter tænderne i blandingen og skyl dem. Den metode bør kun anvendes en gang om ugen, fordi overdreven forbrug kan give irritation i tandkødet. 

  1. Naturlig deodorant

Deodorant er et vigtigt produkt for de fleste mennesker, da den fjerner uønsket lugt af sved,der opstår i armhulerne.

Man kan nemt komme i et dilemma, når man ønsker at undgå både parabener og aluminium,som de fleste deodoranter på markedet indeholder.

Det er vanskeligt at finde en deodorant,som ikke indeholder begge ingredienser på samme tid.

Hvis du vil undgå parabener og aluminium i din deodorant,kan du blot lave din egen naturlige deodorant med natron.

Bland ½ teskefuld natron med lidt vand til en form for pasta. Påfør  blandingen i armhulerne. Det er en effektiv og enkel naturlig deodorant.

  1. Lindring af solskoldning

Solbadning kan nogle gange gå galt, selvom man har beskyttet sig selv med solcreme.

Der er temmelig stor forskel på, hvor længe man kan tåle at sole sig, inden man bliver forbrændt. Det afhænger blandt andet af hudtype, hudfarve og temperatur osv. Men husk altid at smøre dig grundigt ind i solcreme, inden du nyder det gode vejr.

 Men når skaden er sket, og du allerede er solbrændt,  kan du bruge natron til at lindre smerten.

Tilsæt ½ kop natron i lunkent vand i et badekar.

Læg dig i karbadet i 15-20 minutter.

Når du kommer ud, lad din hud lufttørre.

Efter badet vil du mærke en lindring af din solskoldning.

  1. Fjernelse af splinter

 Du kan fjerne splinter ved blot at tilsætte en spiseskefuld natron til et lille glas vand.

Dyp det berørte område to gange om dagen i blandingen. Splinter vil komme ud af sig selv efter et par dage ved denne behandling

Natron er et vigtigt produkt, du altid bør have i dit hjem. Du kan bruge det til rigtig mange ting. De fire punkter er kun nogle af de få ting, du kan anvende natron til. Fx blander jeg selv natron, eddike og lidt æterisk olie med citron og bruger det som rengøringsmiddel. Et rent og sikkert rengøringsmiddel.