Ananas er velsmagende, saftigt frugtkød og naturmedicin

Ananas er velsmagende, saftigt frugtkød og naturmedicin

Ananas er en stor og flot frugt med en ujævn, gulbrun skræl. Når man tager skrællen af, finder man et gul saftigt frugtkød. Ananas træet comosus stammer fra det afrikanske kontinent og Sydamerika.  

En ting de fleste mennesker kan blive enige om smager godt er en moden og velsmagende ananas. Den smager så godt og det er bare himmelsk at spise ananas. 

Ananas smager ikke kun godt, men der er mange sundhedsfordele ved at spise ananas, eksempelvis er den fyldt med vitaminer og mineraler. Ananas indeholder C-vitamin, B1-vitamin, kalium, og mangan. Man finder også antioxidanter i ananas, hvilket er virkelig godt, da antioxidanter beskytter og bekæmper de frie radikaler i blodet.

Hvorfor er ananas en sund frugt for kroppen?

Grunden til at man betragter ananas som en helbredende frugt er dens høje indhold  af enzymet som hedder bromelain. Enzym er et proteinstof, der dannes i en levende celle, og som fremskynder cellens stofskifteprocesser uden selv at medgå i de produkter. Bromelain enzym finder man primært i stilken,kernen og i en lille del i selve frugten. Dette enzym har evnen til fremskynde heling og virker som antiinflammatorisk mild, den har den samme effekt som lægemidlerne aspirin og ibuprofen.  

I oprindelsen bliver ananas anvendt i naturmedicin for at helbrede adskillige sygdomme. Den er også i almindelighed kendt i flere lande i Afrika for at være en frugt man spiser for at tabe sig. Ananasskræl er faktisk en lægemiddel. I stedet for at smide skræl, koger man den og drikker den som te. Det smager lige så godt som frugten.

Ananas indeholder næringsstoffer som  styrke immunforsvaret

Ananas indeholder en god portion C-vitamin, altså 131 mg , og et voksent menneskes daglige behov ligger 60 mg. C-vitamin er god til at understøtte immunsystemets funktion og minimerer host, forkølelse og influenza. Ifølge  Den danske ordbog er C-vitamin  et vandopløseligt vitamin som forebygger mange sygdomme, og som nedsætter risikoen for kræft, hjerte-kar-sygdomme og grå stær;  det findes bl.a. i frugt, kål og kartofler anvendes også som antioxidant i fødevarer og i kosttilskud. Som antioxidant har C-vitamin ligeledes opgaven til at syntetisere kollagen. Kollagen er et proteinstof, som udgør en stor del af kroppens knogler. Den har også ansvar for at bevare blodkar og organer sunde.

Ananas har store mængder af Kostfibre 

Kostfibre giver ekstra mæthed samt den er længe om at passere igennem tarmen, og sætter derfor den på arbejde. Dette giver en god fordøjelse. Frugt som ananas som har høj kostfiber reducerer risikoen for at få kroniske sygdomme, heraf tyktarmskræft. Kostfiber er også grunden til at ananas bruges til vægttab, da kostfibrene giver en god mæthedsfornemmelse og så man ikke behøver at spise så meget mad end nødvendigt. Ananas hjælper til at få en god mave, da den forhindre  forstoppelse og sørger for en god fordøjelseskanal, hvilket betyder, at den er nyttig til at reducere oppustethed af maven 

Ananas fremmer fertilitet

Antioxidanterne Betakaroten, C-vitamin og mineraler i ananas er ansvarlige for at når man spiser ananas, kan den påvirke fertiliteten positivt. Det er en kendsgerning, at de frie radikaler kan skade det reproduktive system, og det er afgørende, at man spiser fødevarer med store mængder antioxidanter for at øge chancen for at blive gravide.

I forhold til mænd, er det faktisk ret godt at spise ananas, da antioxidanterne har evnen til at forøge blodgennemstrømningen og genoprette vævsdannelse i  det mandelige kønssystem, yderligere kan det ligeledes hjælpe med at forbedre sædtallet.