Appelsinjuice er fyldt med vitaminer og antioxidanter som styrke kroppen

Appelsinjuice er fyldt med vitaminer og antioxidanter som styrke kroppen - Naturelle.dk

Appelsinjuice er en juice fremstillet af friskpressede appelsiner. Der er noget forfriskende ved at få et glas appelsinjuice, eksempelvis om morgenen, inden man tager på arbejde.

Jeg kan virkelig godt lide friskpresset appelsinjuice, især når den er lavet af friske, søde appelsiner. Wahoo, det er bare mums! Jeg er sikker på, at jeg får en god dag, når jeg starter den med et glas appelsinjuice. Det giver mig en enestående tilfredsstillelse i hele min krop. Appelsinjuice er sundt, når den er lavet af 100 % appelsiner uden tilsætning af andre ingredienser. Friskpresset appelsinjuice er fyldt med antioxidanter, C-vitamin og B-vitamin. Det er afgørende at vide, at selvom frisk appelsinjuice er fyldt med næringsstoffer, indeholder den mange kalorier og en del sukker. Det er derfor vigtigt at indtage en lille mængde appelsinjuice dagligt. Et glas frisk juice bør være passende, samtidig med at du passer på din sundhed.

Når du indtager appelsinjuice med omhu, vil du drage følgende fordele af det:

Appelsinjuice er en enestående kilde til C-vitamin

Appelsin er en frugt, som er kendt for at være en god kilde til C-vitamin. Det er et vandopløseligt vitamin, som forebygger mangelsygdommen skørbug og nedsætter risikoen for kræft, hjerte-kar-sygdomme og grå stær. C-vitamin fremmer sund hud. Det indeholder nærende og genopbyggende kollagen, reducerer inflammation og skader fra frie radikaler samt gavner hjertet. C-vitamin er også kendt for at understøtte immunforsvaret. Flere undersøgelser har påvist, at C-vitamin hjælper med at forebygge luftvejssygdomme og forkorte varigheden af symptomer.

Appelsinjuice er en god kilde til B-vitamin

B-vitamin deltager i vigtige processer i omsætningen af føde og produktionen af energi. Derudover indeholder appelsinjuice folat, thiamin, niacin og pantothensyre. Alle disse næringsstoffer understøtter opbygningen af knogler og fremmer et sundt hjerte. Thiamin hjælper med at opretholde et sundt stofskifte og forbedrer humøret, samt giver et højt energi- og indlæringsniveau.

Der er kalium i appelsinjuice

Kalium findes også i appelsinjuice. Kalium er et vigtigt næringsstof, som anvendes til at opretholde væske- og elektrolytbalance. Det er nødvendigt for at bevare en sund funktionalitet af flere af kroppens organer, såsom hjertet, hjernen og nyrerne. Kalium hjælper med at sænke blodtrykket, reducere risikoen for slagtilfælde og understøtter den generelle sundhed.

Appelsinjuice indeholder masser af antioxidanter

Antioxidanter er velkendte for at hjælpe med at danne et beskyttende skjold omkring cellerne, så skadelige frie radikaler ikke kan trænge igennem. En undersøgelse har påvist, at et glas appelsinjuice indeholder omkring 60 % af den anbefalede daglige mængde antioxidanter, primært flavonoider. Det vil sige, at ved at drikke et glas appelsinjuice får vi en stor del af de antioxidanter, kroppen har brug for dagligt.

Appelsinjuice har et højt indhold af kalorier og sukker.

Det er derfor afgørende at holde sig til friskpresset appelsinjuice uden tilsat sukker, som de konventionelle juicer, man ofte finder i supermarkederne. Disse kan øge risikoen for højt blodsukker og vægtøgning. Når du indtager appelsinjuice, bør du holde dig til at drikke højst et glas dagligt.