Er kaffe godt for dit helbred? Eller skal du blot holde dig til andre drikke som gavner dit helbred?

Er kaffe godt for dit helbred? Eller skal du blot holde dig til andre drikke som gavner dit helbred?

Kaffen er en populær drik over  hele verden. Uanset hvilket land jeg besøger, ser jeg folk, der sidder på cafébarer og nyder kaffe . Der er en helt særlig kultur omkring cafebesøg med vennerne og det med at drikke kaffe sammen som individer. Millioner af voksne mennesker drikker kaffe dagligt. På verdensplan ligger kaffen  som nr.2 mest foretrukne drink efter vand. Mange mennesker får deres daglige koffein igennem kaffen, som hjælper dem til at udføre deres daglige arbejdsopgaver.

Der findes mange debatter omkring, hvorvidt kaffen er godt for menneskenes helbred eller ej. Kaffen har forskellige effekter på folk, nogle får meget gavn af det og bliver meget produktive og energiske når de drikker, andre får den modsatte effekt, hvor de bliver nervøse og får hjertebanken af det. Du bliver nødt til at vurdere og fornemme de reaktioner, du får efter indtagelse af kaffe. Din krop lyver aldrig, så lytter til kroppen og retter dig efter hvad den fortæller dig eller taler med din læge omkring disse signaler. 

Kaffen er ikke kun en kilde til koffein boost, men den er også super rig på antioxidanter og indeholder mange andre interessante næringsstoffer som din krop har behov for.

Til gengæld har kaffen også forbundet med en del bivirkninger som gør, at mange sundhedseksperter anbefaler nogle grupper af mennesker at drikke en meget begrænset mængde af det for at ikke udsætte dem selv for fare. 

Men er kaffen overhovedet sundt for dig at drikke? eller skal du blot holde dig til andre drikke som gavner dit helbred?

Flere studier har påvist at kaffen forlænger kaffedrikkere levetid. En undersøgelse fra USA fordelt over forskellige racer fandt  man frem til at kaffen forlænger folks levetid med helt 18%, hvis man blot drikker 2-4 kopper kaffe om dagen. Kaffen forebygger også alvorlige sygdomme som kræft og hjertesygdomme. 

Der findes to kaffetyper, altså arabica og robusta. Robusta kaffe indeholder mere koffein og er stærkere i smagen end arabica. Det er den type af kaffe som man bruger til at lave kaffe som espresso. Kaffen er en god drik, som passer ind i de fleste menneskers kost. Det er et godt valg frem for sodavand og cola, da den indeholder ingen sukker. Man kan til gengæld selv tilføje sukker til den, hvis man ikke er til stærk kaffe. Det er en drink som alle kan indtage uanset om man er vegetar, veganer eller kødæder.

Kaffen indeholde en stor mængde af antioxidanter

Man har overraskende fundet frem til at kaffen indeholder store mængder af antioxidanter som er virkelig godt for kroppen. Der er nogle læger som faktisk anbefaler en begrænset indtagelse af kaffen dagligt for at få gavn af dens stærke antioxidanter egenskaber. Husk, at man kun må drikke kaffe i begrænset mængde. Den er også effektiv til at bekæmpe skader fra frie radikaler, fordi den forøger mængden af antioxidanter i kroppen. Der er grundlæggende to antioxidanter i kaffen som gør den til en sund drik, det er chlorogensyre og koffeinsyre som er ansvarlige for at beskytte cellerne mod skader fra de frie radikaler.