Kalciumbentonit ler

Kalciumbentonit ler

I mange kulturer rundt omkring i verden har kalciumbentonit været en vigtig bestanddel af naturmedicin. Det er først for nylig, at vi er begyndt at høre mere om det i den vestlige verden.

Kalciumbentonit ler har evnen til at fange giftstoffer og kemikalier i kroppen, så de kan blive skyllet ud, uden at kroppen absorberer dem. Det beskytter kroppen mod kemikalier og andre farlige stoffer. Indfødte folkeslag over hele verden har kendt til kalciumbentonit i tusindvis af år. Man anser kalciumbentonit som en naturlig kilde, der beskytter og heler kroppen.

Nutidens forskere har også opdaget de enestående og helende egenskaber, kalciumbentonit indeholder. I Afrika bliver kalciumbentonit hovedsageligt indtaget af kvinder, især af gravide kvinder. Man påstår, at kvinder som har indtaget kalciumbentonit under deres graviditet, føder sunde børn med stærke muskler.

Der er to grunde til, at gravide kvinder spiser kalciumbentonit under svangerskabet:

  1. For at lindre kvalme.
  2. For at indtage mere kalk gennem kalciumbentonit, så deres børn får stærke knogler.

Når du skal indtage kalciumbentonit, er det afgørende at købe den type, der er blevet undersøgt i laboratoriet for at være fuldstændigt fri for tungmetaller og andre skadelige stoffer. Det bliver sorteret og bearbejdet, inden man bør spise det.

Der findes to former for bentonitler, som bruges på forskellige måder. Kalciumbentonit bruges på kroppen, og nogle former af det er også spiselige. Derimod findes der også natriumbentonit, som bliver anvendt til industrielle formål. Det er et naturligt tætningsmiddel, som bliver brugt til at dække huller i industrien.

Det er derfor afgørende, at du ved med sikkerhed, hvilket formål du ønsker at bruge leret til, så du ved, hvilken type du skal købe.

Hvorfor er kalciumbentonit så vigtig for vores krop?

Kalciumbentonit skaber sammen med magnesium og fosfor den faste substans i knoglerne og er ansvarlig for at give knoglerne deres styrke, samtidig med at de fungerer som en reserve for kalk. Kalk er desuden også vigtigt for nervesystemet, hvor det sørger for, at impulser kan sendes ud i kroppen. Mangel på kalk øger risikoen for knogleskørhed, men også for tør hud, skøre negle, tørt hår, muskelkramper, forhøjet blodtryk, hjerteflimmer, svimmelhed og meget mere.

Kalciumbentonit absorberer tungmetaller, toksiner, bakterier, svampe og frie radikaler fra kroppen.

I modsætning til mange andre mineralske lertyper, er kalciumbentonit spiseligt. Men som sagt skal du ALTID købe den variant, som er bearbejdet og har fået fjernet tungmetaller. Kalciumbentonit har en meget høj procentdel af kalk, hvilket gør det i stand til at beskytte kroppen og styrke musklerne. For lavt kalkniveau i blodet øger risikoen for for hurtige sammentrækninger af de nederste hjertekamre.

Du kan også komme pulveriseret kalciumbentonit i drikkevarer eller lave din egen kalciumbentonit drik. Det kan også bruges til ansigtsmasker. Som en ansigtsmaske minimerer det fine linjer, rynker og fjerner akne. Det gør din ansigtshud blød og smidig, og du får en dejlig sund glød i ansigtet.