Marulaolie er en af vores favoritolie blandt afrikanske vidunderlige super olier

Marulaolie er en af vores favoritolie blandt afrikanske vidunderlige super olier
Marulaolie er en populær olie inden for kosmetikbranchen. Den er meget efterspurgt på grund af oliens mange gode egenskaber for huden.

Marulaolien stammer fra Sydafrika og har været anvendt til forskellige behandlingsformer i den naturlige afrikanske medicin, til madlavning og til hudpleje igennem flere århundreder. Olien stammer fra marulatræets frugter. Marulatræet findes i både mandlige og hunlige træer. En undersøgelse der blev offentliggjort i 2012 viste, at Marulatræet indeholdte anti-inflammatoriske, smertestillende, anti-parasitære, og antihypertensive midler.  Marulaolie har næsten de samme fordele og egenskaber på huden som arganolie. Det er svært at sige hvilken olie er bedre end den anden. 

Dette vil komme an på ens personlige præferencer i forhold til olierne. Nogle kilder hentyder, at marulaolien indeholder 60% flere antioxidanter end arganolie. Det er afgørende at prøve begge olier for at se hvilken du foretrækker.

Brug af marulaolie som hårolie og hårmaske

 For at bruge marulaolie som hårolie skal du blot bruge fire til fem dråber af olien og massere den grundigt på hovedbund og håret. Det er en fantastisk måde at styrke håret og reducere tørhed. Du undgår også sammenfiltring af håret ved brug af marulaolie.

 For at tilføre mere fugt til håret, kan man også anvende olien som hårmaske. Det er en god idé at gøre det, hvis håret et meget tørt.

Behandling af strækmærker

 Gravide kvinder der ønsker at undgå strækmærker, skal massere kropsdele man ønsker at pleje i marulaolie tre til fire gange dagligt.  Man kan bruge olie på maven, balder, lår og andre områder på kroppen.

 Marulaolie er en af vores favoritolie blandt afrikanske vidunderlige super olier. Den fantastiske olie kan give din ansigtshud den nødvendige fugt, glans og reducerer dine rynker.  Marulaolie kan være til gavn for de fleste hudtyper.

På nuværende tidspunkt er der ingen risici forbundet med brugen af marulaolien. Men hvis du har nøddeallergi skal du nok ikke bruge  marulaolie, da den vil fremkalde allergiske reaktioner.

 Brugen af naturlige planteolier på huden er godt for hudens sundhed. Planteolier har vist sig at reducere rynker, fedt og urenheder, når de bruges korrekt. Naturlige planteolier har også gavnlige egenskaber, hvor de danner en film eller beskytter hinde over huden og hermed lukker fugten inde. De fleste planteolier indeholder en høj procent af antioxidanter, hvilket hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler, som forårsager skade og aldring. Kvinder fra små samfund i mange lande i Afrika bruger altid planteolier i deres daglige skønhedsrutine. De mener, at anvendelse af planteolier på huden gør huden strammere, renere og  giver færre rynker.

Vores anbefaling er, at du altid har nogle gode planteolier blandt dine daglige hudplejesprodukter. På den måde kan du give din hud den nødvendige fugt den har brug for.