Appelsinjuice vitaminer og antioxidanter som styrke kroppen

Appelsinjuice vitaminer og antioxidanter som styrke kroppen

Appelsinjuice er en juice fremstillet af friske pressede appelsiner. Der er noget forfriskende ved at få et glas appelsinjuice eksempelvis om morgenen inden man tager på arbejde.

Jeg kan virkelig godt lide friske pressede appelsinjuice som især er lavet af friske søde appelsiner. Wahoo, det er bare mums. Jeg er sikker på, at jeg får en god dag, når jeg starter min dag med et glas appelsinjuice. Det giver mig en enestående tilfredshed i hele min krop. Appelsinjuice er sundt, når den er lavet af 100% appelsiner uden tilsætning af andre ingredienser. Friskpresset appelsinjuice er fyldt med antioxidanter C-vitamin og B-vitamin. Det er afgørende at vide selvom frisk appelsinjuice er fyldt med næringsstoffer, indeholder  den højt kalorier samt sukker. Det er derfor vigtigt at indtage en lille mængde af appelsinjuice dagligt. En glas frisk juice bør være passende at indtage samtidig med at du passer på din sundhed. 

Når du indtager appelsinjuice med omhu vil du drage følgende fordele af det:

Appelsinjuice er en enestående kilde til C-vitamin

Appelsin er en frugt som er kendt for at have kilden til det bedste C-vitamin. Det er et vandopløseligt vitamin som forebygger mangelsygdommen skørbug og nedsætter risikoen for kræft, hjerte-kar-sygdomme og grå stær. C-vitamin fremmer sund hud. Den indeholder nærende og genopbyggende collagen. Den reducerer inflammation og skader fra frie radikaler og giver et sundt hjerte. C-vitamin er også kendt for at beskytte immunforsvarets funktionalitet. Flere undersøgelser har påvist, at C-vitamin hjælp til at forebygge luftvejssygdomme og forkorte varigheden af symptomerne.

Appelsinjuice har en god kilde til B-vitamin

B-vitamin deltager i alle de vigtige processer i fødeomsætningen og i produktionen af energi. Udover det  B-vitamin indeholder appelsinjuice folat, thiamin, niacin og pantothensyre. Alle disse næringsstoffer understøtter opbygning af knogler, og fremmer et sundt hjerte. Thiamin hjælper til at opretholde et sundt stofskifte og forbedrer humør samt giver et højt energi- og indlæringsniveau. 

Der er kalium i appelsinjuice

Man finder kailum i appelsinjuice. Kalium er et vigtigt næringsstof, som anvendes til at opretholde væske- og elektrolytbalance. Den er derfor nødvendig for at bevare en sund funktionalitet af flere kroppens organer, såsom hjertet, hjernen og nyrerne. Kalium er god til at hjælpe med at sænke blodtrykket, reducere risiko for slagtilfælde og understøtter den generelle kroppens sundhed.

Appelsinjuice indeholder masser af antioxidanter

Antioxidanterne er velkendt for at hjælpe med at danne et beskyttende skjold omkring cellen. De skadelige frie radikaler kan ikke trænge igennem. En undersøgelse har påvist, at et glas appelsinjuice indeholder omkring 60% antioxidanten flavonoider, som er det daglige anbefalede. Det vil sige, ved at drikke et glas appelsinjuice får vi en del mængder af antioxidanter kroppen har behov for dagligt.

Appelsinjuice har højt indhold af kalorier og sukker. Det er derfor afgørende at holde sig til pressede appelsinjuice, som ikke tilsættes mere sukker som de konventionelle juicer som man køber i supermarkederne.Da dette kan øge risiko for blodsukker og vægtøgning. Når du indtager appelsinjuice, bør du holde dig til at drikke højest et glas dagligt.