Brug moringa til at passe på dit helbred og din skønhed

Brug moringa til at passe på dit helbred og din skønhed

Brug moringa til at passe på dit helbred og din skønhed

Moringapulver er lavet af bladene fra moringabusken (Moringa oleifera). Moringabusken producerer fine, trekantede blade, der transformeres til et fint, mørkegrønt pulver. Moringapulver kan anvendes til alt fra madlavning til skønhedsprodukter. I Afrika har moringa været kendt i flere århundreder og bruges både til helbredelse af sygdomme og som ingrediens i madretter og drikkevarer.

Forskning bekræfter moringas enestående egenskaber. Moringa er en af de bedste superfoods, der findes på jorden, da den indeholder proteiner, vitaminer, mineraler, antioxidanter og sunde fedtstoffer, som alle gavner vores helbred. Blandt de mange vitaminer, moringa indeholder, er de essentielle vitaminer A, B1, B2, B3, B6 og C.

Derudover indeholder moringa mineralerne zink, calcium, jern, magnesium og fosfor. Moringa er rig på antioxidanterne kaempferol, caffeoylquinasyre, zeatin, quercetin, rutin, chlorogensyre og beta-sitosterol. Disse fantastiske antioxidanter gør moringa til en af de absolut bedste superfoods, der findes.

Fordele
Moringa plejer både hud og hår, og regelmæssig brug kan resultere i smuk hud og glansfuldt hår. Man mener, at moringa kan helbrede sygdomme som ødem, astma, forhøjet blodtryk og diabetes. Den lindrer maveforstyrrelser, fremmer fordøjelsen og beskytter leveren. Moringa hjælper også med at hele sår, fjerne bumser, akne og andre hudsygdomme. Den udglatter rynker og tilfører masser af fugt til ansigtshuden.

Hvordan bruger jeg moringa?

Moringa er supernemt at bruge. Det kommer i pulverform og har en naturlig, behagelig duft. Moringa er overhovedet ikke bitter, så du kan sagtens drysse en teskefuld på din yoghurt, havregryn eller havregrød. Det er en god måde at starte dagen på. Du kan også tilsætte det til din smoothie, juice eller saft – det er kun fantasien, der sætter grænser. Moringa kan bruges i alle slags madretter og drikkevarer. Forleden lavede jeg en lækker pastaret med to teskefulde moringa, og jeg tilsætter det også i mine wokretter og smoothies.

På mit spisebord finder du salt, peber og moringa, da jeg drysser moringa på maden. En gang om ugen bruger jeg moringa som ansigtsmaske, da den giver min ansigtshud den nødvendige fugt. For at lave din egen hjemmelavede ansigtsmaske med moringa, skal du blot blande 1-2 teskefulde moringa med vand eller rosenvand. Brug moringa for at passe på dit helbred og din skønhed – du fortjener det bedste fra naturen.

Køb moringapulver til pleje dit hår