Brug naturlige produkter til at behandle dine pigmenter

Brug naturlige produkter til at behandle dine pigmenter

Pigment er et farvestof i cellerne i væv hos mennesker. Når de ultraviolette stråler rammer huden, danner de gradvis i hudcellerne  et brunt farvestof, som man kalder et pigment. Hyperpigmentering er en misfarvning af huden og dette sker på baggrund af højere end normale niveauer af melanin, det stof som giver huden dens pigmentering. Det er en udfordring, som rammer alle hudtyper, etniske grupper, herunder kvinder og mænd. Man oplever mere pigmentering jo ældre man bliver. Pigmenter kan beskrives som røde, brune, mørke udseende pletter på overfladen af huden. Områder som er angrebet af huden vil se mørkere ud end resten af huden. Når vi bruger meget tid på solen øger melanin yderligere.  Det er tydeligt at se, at folk fra de varme lande ofte har flere pigmenter på huden, da huden bliver endnu mere udsat for solen og derfor producerer derfor mere melanin, hvis man desværre ikke beskytter sig selv omhyggeligt mod solen. Nogle pigmenter forsvinder af sig selv, men ofte kræver det behandling for at komme af med dem.

Brug lakridsroden for at behandle pigmenter

Sørg for at pleje din hud med naturlige ingredienser baseret på kokosolie, sheasmør eller kakaosmør. Det er vigtigt at holde huden fugtet med naturlige ingredienser som selv du blander eller  køber dem hos producenter du stoler på. Det er afgørende, at produkterne  ikke  er blandt farlige kemikalier. 

Du kan behandle dine pigmenter med lakridsrod (Glycyrrhiza glabra). Det er rostok fra lakridsplanten, hvoraf man kan udvinde lakrids af den tørrede rod. Men lakrids bruges ikke til lave lækre slik. Lakridsroden har evnet at lysne huden. Den indeholder stoffer som glycyrrhizin, glabridin og liquiritin, som har evnen til at nedsætte melaninproduktion i huden og blokerer de enzymer, som bidrager til ændringer i pigmentet. Lakridsroden reducerer hudbetændelser, eksem , irritation og genopbygger kollagen. Hvis du overvejer at bruge lakridsrod til at behandle dine pigmenter, anbefales at købe produkter som indeholder ca. 0,5 - 1 procent af lakridsekstrakt. 

Du kan ligeledes bruge naturlige produkter med A-vitamin 

A-vitamin er meget vigtig for huden. Du kan købe naturlige produkter baseret på A-vitamin, da den er effektiv til at reducere solskader, mørke pletter og pigmenter. A-vitamin reducerer ligeledes misfarvning af huden. Du skal blot købe serum som indeholder ca. 1 procent Retinol ( A-vitamin) for at prøve at se om det passer til din hud. Det er nemlig ikke  alle mennesker som kan tåle Retinol. 

Æteriske olier - tetræolie og citronolie kan bruges til behandling af pigmenter

Tetræolie har evne til at nedsætte betændelse og forhindre akneudbrud eller andre former for hudlidelse herunder pigmenter. Citronolie er meget nyttig til at fjerne mørke pletter, pigment og akne. Den har også en lysende effekt på huden samt ujævn hudens naturlige farve. Du kan med fordel bruge tetræolie, citronolie og blande med kokosolie for at pleje dine pigmenter. Du kan sagtens også bruge den til solbeskyttelse og mod solskoldninger.

C-vitamin er også nyttig til behandling af pigmenter

C- vitamin er kendt for at pleje og heler huden. Det er en effektiv ingrediens mod mørke pletter, pigmenter og ar. Det bekæmper ligeledes  skader fra frie radikaler og forøges kollagenproduktionen. Du skal købe creme, eller serum, som indeholder 10-15 procent C-vitamin. Du skal blot huske at påføre den før sengetid, så det kan arbejde natten over.