De bedste naturlige ingredienser til hudpleje

De bedste naturlige ingredienser til hudpleje

Naturen har givet  os mennesker alle de ting vi har behov for at pleje vores hud. Når man arbejder med naturlige ingredienser og produkter bliver man blot overrasket over hvor enestående og gavmild naturen er over for os mennesker. Man kan kun blive god til at give mere til andre mennesker og stræber efter at blive et bedre menneske, når du indser naturens kærlighed til os mennesker. Du finder essensen og betydningen af kærlighed ved at iagttage naturen. 

Når du har taget beslutningen for at bruge rene og naturlige produkter på din hud, skal du blot bruge den samme taktik som du bruger når du køber ind til madlavning. Du skal købe rene, håndlavet og rå ingredienser for at lave dine egen hjemmelavede produkter. Herunder vil jeg skrive omkring nogle af de bedste naturlige ingredienser som du altid bør købe for at pleje din hud hensigtsmæssigt. 

Sheasmør

Sheasmør er fyldt med vitaminerne A og E. Det er en naturlig salve, som bliver anvendt i mange forskellige områder. Mange kosmetiske produkter er lavet på sheasmør på grund af at de er så rig næringsstoffer. I Afrika bruger man sheasmør til hudpleje, hår, madlavning og medicin.

Du kan med fordel bruge sheasmør et par gange om dagen for at opnå en flot  og ung hud. Sheasmør smelter lækkert, når det kommer i kontakt med din hud. Det har en naturlig og fin dufte. Det indeholder store mængder af vitaminerne A og E sammenlignet med andre plantebaserede olier. 


Kakaosmør 

Kakaosmør er meget populært i mad-og hudplejebranchen. Jeg tror stort set alle på en eller anden måde får kontakt med kakaosmør dagligt.  Kakaosmør bliver anvendt i de store industrier, som berører millioner af mennesker hver dag.

Hvis du elsker chokolade, spiser du kakaosmør, da man bruger kakaosmør i alle typer af chokolader som findes på markedet. I mange hudplejeprodukter er der kakaosmør. Det er en af de foretrukne ingredienser som man bruger i hudplejeprodukter, da duften er fantastisk og kakaosmør er enestående til at pleje og  blødgøre huden. 

Kakaosmør bliver også anvendt i medicin. Det har ligeledes helbredende egenskaber som sheasmør og kokosolie. Det tilfører huden masser af fugt og næringer.

Kakaosmør bliver udvundet fra kakaotræbønnerne. Kakaotræ findes i mange afrikanske lande. De største leverandører af kakaosmør er fra det afrikanske kontinent . Men der er også andre kakaosmørleverandører fra andre dele af verden eksempelvis fra sydamerika. Man påstår, at kakaobønnerne er dyrket i mere end 3000 år og har været vigtige bestanddel af naturmedicin i mange lande rundt omkring i verden. 

Jojobaolie

Vores Jojobaolie er koldpresset fra frøet af Simmondsia chinensis, jojobaplanten.  Den er en flerårig busk, som ikke smider bladene, når årstiderne skifter. Selv om man kalder den for olie, er jojobaolie faktisk en flydende plantevoks. Jojobaolie indeholder mange gode ingredienser som E-vitamin, vitamin B, silicium, krom, kobber, zink og fedtsyrer. Den indeholder også en høj procent af jod på hele 82 procent. Dette giver jojobaolie evne til at hele og den bliver brugt på hospitalerne i desinficeringsmidler. De gamle indianere brugte jojobaolie til behandling af sår, hudlidelser samt i naturmedicin til helbredelse af sygdomme. Men i dag bruger man primært jojobaolie behandling af akne, psoriasis og solskoldning. 

C-vitamin

C- vitamin er kendt for at pleje og heler huden. Det er en effektiv ingrediens mod mørke pletter, pigmenter og ar. Det bekæmper ligeledes  skader fra frie radikaler og forøges kollagenproduktionen. Du skal købe creme, eller serum, som indeholder 10-15 procent C-vitamin. Du skal blot huske at påføre den før sengetid, så det kan arbejde natten over.

Kokosolie

Når jeg tænker tilbage på min barndom i Benin i Afrika, så var kokosolie en af de olier der blev anvendt allermest i mit barndomshjem. Mine forældre havde en kokosplantage som de levede af. Den høstede kokos blev solgt til kvinder, der producerede håndlavede kokosolier, som de solgte videre på markeder. Der var altid velduftende, håndlavet og frisk kokosolie i mit barndomshjem.

Vi brugte kokosolie til ufattelig mange ting. Vi anvendte primært kokosolie til madlavning, til ris-og bønneretter. Den giver maden en fantastisk smag og duft.

 Kokosolie har evnen til at afgive energi i form af fedt, der fordøjes langsommere end andre kulhydratkilder. Det høje fedtindhold hjælper med at mindske appetitten og afbalancere blodsukkerniveauet. Den blev også brugt til hud-og hårpleje. Krøllet og kruset afrohår kan være en meget tør hårtype,  derfor plejer man håret med kokosolie eller sheasmør. Men kokosolie er meget all round og kan bruges næsten overalt på kroppen og håret.

Listen over andre ingredienser som du absolut bør bruge i din hudpleje

  • Æblecidereddike
  • Havsalt
  • Avocado olie

  • Arganolie
  • Aloe Vera

  • E-vitamin
  • C-vitamin
  • Argurk
  • Bivoks