Giv Styrk til dit Afrohår med Henna

Giv Styrk til dit Afrohår med Henna
Plej dit afrohår med henna! Afrohår er et hår med meget tætte krøller, som kræver masser af pleje for at holde det smukt og lækkert. Hvis du har afrohår, ved du godt hvor meget tid og energi det kræver at holde det. I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan henna kan hjælpe dig med at pleje dit afrohår således, at du nemt kan holde håret i hverdagen.

Hvad er henna?
Henna er et rødt plantestof, der udvindes af busken Lawsonia inermis. Henna er blevet anvendt i flere århundreder i Afrika og i Asien til hårfarvning og kropsudsmykning. Det er et 100% naturligt farvestof der afgiver farven rød.

Henna bruges ikke blot til hårfarving. Det er også en hårbalsam der plejer håret og heler hovedbunden for skæl og andre betændelser.

Brug henna som hårbalsam i dit afrohår
Hvis du har naturligt afrohår kan du anvende henna 1-2 gange om måneden for at styrke dit hår samt give det et glansfuldt look. Dit afrohår får ikke rød eller orange farve, når du bruger henna på sort afrohår. Men dit afrohår vil have en svag farvetone af rødbrun farve. Henna fungerer som en slags hårbalsam for det naturlige afrikanske hår. Den får dit afrohår til at vokse uden at knække eller tørre ud. Ved brug af henna 1-2 gange om måneden vil dit sorte afrohår gradvis skifte farve til et rødbrunt skær. Dit afrohår bliver heller ikke filtret, og du kan derfor nemt rede det ud hver eneste dag.

Ved regelmæssig brug af henna over en periode på 2 år i dit afrohår behøver du ikke længere at relaxe/glatte dit afrohår med relaxer produkter som er fyldt med kemikalier, som er ødelæggende for dit hår.

Dit hår bliver mere blødt og får detaljerede krøller, således, at du ikke behøver at bruge masser af tid på at rede og pleje håret i din hverdag.

Frisurer og hår er en spændende og anderledes tradition blandt afrikanere og folk med afrikansk baggrund. Der findes forskellige former for frisurer og hårlooks. Du kan bruge henna på alt naturligt hår og frisurer såsom relaxed/glattet, kinky, krøllet, bølget, dreadlocks osv.

Læs hvordan du bruger henna på dit afrohår

Hvordan påvirker henna mine grå hår?
Når du bruger henna som hårbalsam i dit afrohår og har grå hår, vil henna farve de grå hår til en orangerød farve. Dine grå hår skifter altså farve. Men der er en løsning til dem af jer der ønsker at farve jeres afrohår med naturlige planter således, at alle grå hår dækkes. Der er to-trins-metoden, hvor man i første omgang bruger henna og efter nogle minutter/timer bruger farven indigo (Indigofera) som er et stærkt blåt plantefarvestof til at farve håret til sort farve.

Den naturlige henna har et rødligt skær, men kan kombineres med andre ingredienser for at give forskellige toner. Derfor kan du bruge henna til at farve dit afrohår samt til at dække dine grå hår. Du kan bruge henna til at dække grå hår uden de negative bivirkninger fra lignende kemiske produkter.

Den proces dækker fuldstændigt grå hår samt giver styrke og et glansfuldt look til dit hår.

Læs mere om hvordan du farver dine grå hår sort med henna og indigo

Brug henna på dit afrohår, når du tager fletninger, weaves og hårextensions ud.
Efter en lang vinter med fletninger for at beskytte dit afrohår, vil vi anbefale at anvende henna i hår for at blødgøre håret og gøre det lettere at sætte. Håret bliver mere defineret, lettere at rede ud og mere fyldigt. Med den behandling vil du også modvirke spaltning af dit afrohår.

Den samme anbefaling giver vi efter brug af hårextensions og weaves.

Henna er et fantastisk naturmiddel der får afrohår til at vokse, give det glansfuldt look, hele hårskæl, bekæmpe lus og styrke hårets sundhed. Du vil heller ikke opleve udtørring af dit afrohår og dette fører til at håret ikke knækker.