Hold dig sund når du er gravid. Det vil gavne dig og din baby|Naturelle

Hold dig sund når du er gravid. Det vil gavne dig og din baby|Naturelle

Når du venter et barn, er det afgørende at indtage vigtige næringsstoffer, som hjælper dig og barnet med at gå igennem dette fantastiske og komplekse tidspunkt i dit og barnets liv. Både dig og dit barn har brug for masser af næringsstoffer, før alting kan gå i højere enhed. Eksempelvis har  barnet brug for nok næringsstoffer for at udvikle de nødvendige organer i kroppen.

Eksperterne mener, at de første 2 år af barnets liv er temmelig afgørende i forhold til forebyggelse af sygdomme i voksenalder. Derfor er det vigtigt at spise en meget varieret kost, når du venter dit vidunderlige barn. En kost som indeholder protein fødevarer af høj kvalitet, sunde fedtstoffer, kulhydrater, frugt & grønt osv. Husk at spise nok så dit barn får det overskuddet af din mad så det kan vokse godt og sundt. Når du spiser hensigtsmæssigt og varieret kommer du til at føle dig mere energisk og mindre utilpas, og på den måde passer du super godt på dit barn allerede i din mave.

Hvorfor skal du holde ekstra øje med din kost, når du er gravid?

Det du spiser påvirker dit barn. Det er ikke kun under graviditeten, at det har betydning for barnet under svangerskabet, men også i voksenalderen. Barnet er temmelig afhængig af alt det du spiser, når du venter dig. Din kost påvirker barnets sundhed i mave, så barnet får vitaminer, protein, mineraler og kalorier og vækst fra dig osv. Barnet er også afhængig af disse næringsstoffer for at udvikle de nødvendige organer osv.

Din madvaner under graviditet påvirker følgende elementer i forhold til barnet:

Din spisevaner hjælper dit barn med at udvikle organerne

Din kostvaner er temmelig vigtig, da det du spiser giver mulighed til barnet at vokse i den rigtige retning. Eksempelvis har dit barn brug for næring til at udvikle de nødvendige organer. Alle organer såsom hjerte, hjerne, lunger, lever, nyrer, mave, nervesystem har behov for næringsstoffer for at udvikle sig hensigtsmæssigt.

Barnets hjerne bliver etableret gennem hele graviditeten. Det kræver derfor betragtelig indtagelse af protein, omega-3 fedtsyrer og andre vigtige  næringsstoffer.

 Et barns vægt ved fødslen er afgørende for dets fremtidige helbred

Det er et faktum, at børn med lav fødselsvægt er især skrøbelige og rammes især af infektionssygdomme. Det er tydeligt, at der er forskel på fødselsvægten, alt efter om moderen har spist varieret og nok i løbet af graviditeten. Der er flere undersøgelser som har påvist, at børn med lav fødselsvægt har en større risiko for at få kolik. Det er ikke nok med at spise tilpasset mængder mad, men det er afgørende, at du spiser fødevarer som indeholder sunde kalorier. Da tomme kalorier vil føre til, at din baby bliver for stor, hvilket på en anden side kan forårsage problemer ved fødslen og kejsersnit.

Dårlig kostvaner påvirker barnets mentale sundhed

Undersøgelser har påvist, at morens kostvaner kan påvirke barnets psykiske velbefindende. Hvis du spiser usunde fødevarer under din graviditet, kan det påvirke dit barn mentalt. Grundlæggende er alt det, du spiser mens du venter dit vidunderlige barn bør gennemtænkes. Det handler ikke kun om at spise nok, men temmelig afgørende hvordan maden påvirker dig og barnet. For barnets vedkommende kan det have konsekvenser for dets fremtidige helbred.  

Opdrag dit ufødte barn at spise sundt

Som mor har du en stor indflydelse på den livsstil, dit barn kommer til at foretrække efter fødslen. Et barns første oplevelser med smag opstår allerede under svangerskabet, når det smager og lugter smagsstoffer i fostervandet. Undersøgelser har nemlig påvist, at babyer foretrækker de fødevarer som moren har spist, når de begynder at spise fast føde.

Din kostvaner under graviditeten påvirker også dit helbred og dit velvære. En dårlig madvaner under svangerskab kan desværre føre til sundhedsproblemer, såsom fordøjelsesproblemer, træthed, halsbrand, hævelser og kramper i benene. 

Husk at passe på dig selv og dit barn. Dit barn fortjener en god start på livet og det fortjener ligeledes en sund mor. Derfor skal du også huske at passe godt på dit helbred. Held og lykke med det hele :)