Hold dig ung og smuk med afrikanske skønhedshemmeligheder

Hold dig ung og smuk med afrikanske skønhedshemmeligheder

Afrikanske kvinder er modige, seje og stærke. Men ikke desto mindre også meget smukke. Selv når de afrikanske kvinder kommer op i alderen, formår de at vedligeholde deres skønhed. Men bag deres skønhed ligger der flere århundreder af afrikanske skønhedsritualer. Kom med ind i det afrikanske skønhedsunivers og lær hemmeligheden bag deres skønhed.

I alle afrikanske lande har kvinderne hver deres skønhedshemmeligheder. Men én ting alle skønhedshemmeligerne har tilfælles er, at de udelukkende består af naturlige ingredienser. 

“Savon noir” “Black soap” - også kendt som sort sæbe

Sort sæbe er en naturlig og håndlavet sæbe. Selvom den hedder “sort” sæben er sæben hverken sort eller forbeholdt mørkhudede mennesker. Sæben blev oprindeligt lavet af kvinder i vestafrikanske landsbyer, men har senere bredt sig til resten af det afrikanske kontinent. Afrikanske kvinder anvender sæben til at rense deres hud, men den har en lang række sundhedsmæssige fordele. For blot at nævne få, så forebygger den rynker, opstrammer og fugter huden. Det er grundet sæbens høje indhold af vitamin E og A. Sort sæbe er således en essentiel del af den afrikanske kvinders hudplejerutine og holder deres hud smuk og ung.

Shea butter - også kendt som Sheasmør

I flere århundreder har afrikanske kvinder anvendt sheasmør til at pleje deres kroppe. Sheasmøret bliver fremstillet af sheatræer, som vokser i den smukke vestafrikanske savanne. Sheasmøret kan anvendes på adskillige måder. Traditionelt har afrikanske kvinder anvendt sheasmøret på hele kroppen samt håret. Det er rigt på E-vitamin og A-vitamin . Sheasmøret er en fed og nærende naturlig salve, som plejer og fugter huden. Når den smøres på huden efter et bad, blødgøres  huden.  På den måde har i utallige generationer , afrikanske kvinder plejet deres hud.

Men dette afrikanske naturprodukt er ikke rigtig en skønhedshemmelighed længere, da produktet er meget udbredt i Norden.I Norden anvender mange sheasmøret til at fugte meget tørre hænder om vinteren. 

Nøglen til langt og sundt  - Chebe

Chebefrugten stammer fra Tchad, hvor det også anvendes af kvinderne. Chebefrugten giver næring, styrke og hårvækst til håret. De lokale kvinder, som anvender chebe på håret, er kendt for at have utroligt langt hår. Så resultatet af chebe taler for sig selv. I Danmark kan man prøve produktet selv, enten i olieform eller som pulver. Olien påføres blot hovedbunden, hvorimod pulveret skal blandes med vand for at lave en hårmaske. Men begge former for chebe er meget effektive og giver nyt liv til håret.

“Det flydende guld” - Arganolie

I Nordafrika er Argan olien en fast del af kvinderne skønhedsrutiner. Argan olien har endda fået tilnavnet “flydende guld” grundet ens gyldne farve og fantastiske egenskaber. Olien er rig på antioxidanter, umættede fedtsyrer og vitaminer. Olien af de Nordafrikanske kvinder både på  huden og på håret. På huden giver olien glød, hjælper fornyelsen af hudceller og sænke ældningen af huden. Det er med til at gøre at den indtrænger huden hurtigere.

Ved påførelse af Argan olien på håret giver den glans og gør håret tykkere. Olien er foretrukket af de afrikanske kvinder, fordi den har en relativ høj absorberings rate. Dette er med til at øge olien, virkeevnen og effektiviteten.

www.naturelle.dk finder alle ovennævnte produkter for at pleje, hele og giver masser af kærlighed til din hud