Hvordan udvikler man pigmenter og hypergimentering

Hvordan udvikler man pigmenter og hypergimentering

Huden er ingen i tvivl om vores største organ. Ved at iagttage huden, kan man tydeligt afsløre, hvordan vores helbred har det. Huden beskytter hele vores krop, herunder organer og knogler. Vores livsstil har faktisk en del at sige om, hvordan vores hud klarer sig. Sandheden er blot, at man kan se forskellen mellem folk som ryger, spiser færdiglavede madder og generelt har en dårlig livsstil imellem folk som har en sund livsstil. Det er derfor afgørende at sørge for at spise sundt for at kunne blive ved med at opretholde en sund hud og ung. Det er naturligt at få rynker, når vi starter at blive gammel, men vi kan tage et bevidst valg hver dag for at sørge for at passe på vores helbred, så selv om vi får rynker og fine linjer, så det ikke forekommer for hurtigt. Vi kan stadigvæk beholde vores yndighed selv om vi er gamle.

 Når vi  spiser sundt og bruger økologiske og naturlige produkter for at pleje vores hud, kan vi betydeligt bremse udviklingen af rynker og fine linjer markant.

Hvad er hyperpigmentering?

Pigment er et farvestof i cellerne i væv hos mennesker. Når de ultraviolette stråler rammer huden, danner de gradvis i hudcellerne  et brunt farvestof, som man kalder et pigment. Hyperpigmentering er en misfarvning af huden og dette sker på baggrund af højere end normale niveauer af melanin, det stof som giver huden dens pigmentering. Det er en udfordring, som rammer alle hudtyper, etniske grupper, herunder kvinder og mænd. Man oplever mere pigmentering jo ældre man bliver. Pigmenter kan beskrives som røde, brune, mørke udseende pletter på overfladen af huden. Områder som er angrebet af huden vil se mørkere ud end resten af huden. Når vi bruger meget tid på solen øger melanin yderligere.  Det er tydeligt at se, at folk fra de varme lande ofte har flere pigmenter på huden, da huden bliver endnu mere udsat for solen og derfor producerer derfor mere melanin, hvis man desværre ikke beskytter sig selv omhyggeligt mod solen. Nogle pigmenter forsvinder af sig selv, men ofte kræver det behandling for at komme af med dem. 

Hvordan udvikler man pigmenter?

Pigment udvikles af forskellige årsager. Herunder kan du læse hvad som fører til udvikling af pigmenter.

Solskader

Solskader er skader som er forårsaget af ultraviolet stråling, især på menneskets hud. Det er den mest almindelige grund til, at folk får pigmentering. Frejner er en brun pigmentplet på hudområder som er udsat for solen, eksempelvis ansigt, bryst, øvre ryg og arme og dette udvikler sig især hos folk med lys hud.  

Eksperternes anbefaling er helt klart, at vi skal finde en ny balance, hvor vi undgår at få solskader og blive forbrændte, men samtidig får rigeligt med solskin på kroppen. Solen indeholder også en del D-vitamin som dannes i kroppen  efter vi har taget sol. Men vi kan også få D-vitamin fra fede fisk, kød, æg og mælk.

Betændelser og hormoner kan forårsage pigmentering

Hvis din hud bliver udsat for alvorlige betændelser, er der fare for, at den udvikler pigmenter.  Det kan eksempelvis være inflammatoriske sygdomme som akne, eksem, psoriasis og dermatitis. Hormonelle problemer er også en af de grund, som forårsager pigmentering. Mange kvinder udvikler pigmenter, når de bliver gravide eller efter deres fødsler får de masser af pigmenter uden. Med dette typer af pigment, som udvikler sig under graviditet, forsvinder  det som regel med tiden, men nogle forbliver desværre på huden.