Hvordan udvikler man pigmenter og hypergimentering

Hvordan udvikler man pigmenter og hypergimentering - Naturelle.dk

Huden er uden tvivl vores største organ. Ved at iagttage huden kan man tydeligt afsløre, hvordan vores helbred har det. Huden beskytter hele vores krop, herunder organer og knogler. Vores livsstil har faktisk en stor indflydelse på, hvordan vores hud klarer sig. Sandheden er, at man kan se forskellen mellem folk, som ryger, spiser færdiglavet mad, og generelt har en dårlig livsstil, og folk, som har en sund livsstil. Det er derfor afgørende at sørge for at spise sundt for at opretholde en sund og ungdommelig hud. Det er naturligt at få rynker, når vi bliver ældre, men vi kan tage bevidste valg hver dag for at passe på vores helbred. På den måde, selvom vi får rynker og fine linjer, sker det ikke for tidligt. Vi kan stadigvæk bevare vores skønhed, selv når vi bliver gamle.

Når vi spiser sundt og bruger økologiske og naturlige produkter til at pleje vores hud, kan vi betydeligt bremse udviklingen af rynker og fine linjer.

Hvad er hyperpigmentering?

Pigment er et farvestof i cellerne i væv hos mennesker. Når ultraviolette stråler rammer huden, danner hudcellerne gradvist et brunt farvestof, som man kalder pigment. Hyperpigmentering er en misfarvning af huden, der sker på baggrund af højere end normale niveauer af melanin, det stof som giver huden dens pigmentering. Det er en udfordring, der rammer alle hudtyper og etniske grupper, herunder både kvinder og mænd. Man oplever mere pigmentering, jo ældre man bliver. Pigmenter kan beskrives som røde, brune eller mørke pletter på overfladen af huden. De områder, der er angrebet af pigmenter, vil se mørkere ud end resten af huden. Når vi bruger meget tid i solen, øges melaninproduktionen yderligere. Det er tydeligt at se, at folk fra varme lande ofte har flere pigmenter på huden, da huden bliver mere udsat for solen og derfor producerer mere melanin, hvis man ikke beskytter sig selv omhyggeligt mod solen. Nogle pigmenter forsvinder af sig selv, men ofte kræver det behandling for at slippe af med dem.

Hvordan udvikler man pigmenter?

Pigment udvikles af forskellige årsager. Herunder kan du læse, hvad der fører til udvikling af pigmenter.

Solskader

Solskader er skader, som forårsages af ultraviolet stråling, især på menneskets hud. Det er den mest almindelige årsag til, at folk får pigmentering. Fregner er en brun pigmentplet på hudområder, som er udsat for solen, eksempelvis ansigt, bryst, øvre ryg og arme, og dette udvikler sig især hos folk med lys hud.

Eksperterne anbefaler, at vi finder en balance, hvor vi undgår at få solskader og blive forbrændte, men samtidig får rigeligt sollys på kroppen. Solen indeholder også D-vitamin, som dannes i kroppen efter vi har været i solen. Men vi kan også få D-vitamin fra fede fisk, kød, æg og mælk.

Betændelser og hormoner kan forårsage pigmentering

Hvis din hud bliver udsat for alvorlige betændelser, er der risiko for, at den udvikler pigmenter. Det kan eksempelvis være inflammatoriske sygdomme som akne, eksem, psoriasis og dermatitis. Hormonelle forandringer kan også forårsage pigmentering. Mange kvinder udvikler pigmenter, når de bliver gravide, eller efter deres fødsler, hvor de får mange pigmentpletter. Denne type pigment, som udvikler sig under graviditet, forsvinder som regel med tiden, men nogle pletter bliver desværre på huden.