Kakaonibs er antioxidant-og energibombe

Kakaonibs er antioxidant-og energibombe

Kakaonibs er rå kakao fyldt med fantastiske ingredienser. Det er en superfood som indeholder høje mængder af flavonoider, svovl, magnesium og phenylethylamin. Kakaonibs har nogle egenskaber tilfælles med mørk chokolade, men alt afhængig af hvor meget procent ren kakao som er i chokolade, før man kan sammenligne den med kakaonibs.

Du finder den mest rå form af kakaoen i form af kakaopulver og kakaonibs som har store mængder af polyfenoler og flere antioxidanter end rødvin, blåbær og gojibær. Kakaobønnerne afgiver mange andre ingredienser såsom kakaopulver, kakaosmør og spiritus. 

Eksempelvis er chokolade produceret i kombination med kakaomasse, kakaosmør og sukker. Det er afgørende at bruge mindre sukker og mere kakao for at chokolade blive et sundt produkt som man kan drage nytte af alle de gode næringsstoffer. Derfor er mørke chokolade, som bliver anset som en sundere type af chokolade, smager lidt bitter, når man spiser det sammenlignet med andre typer af chokolade.

Kakao opbygger muskel-og nervefunktion i kroppen

Kakaobønner er rig på magnesium, som er et mineral som opbygger muskel-og nervefunktion i kroppen. Den bedste måde at drage nytte af alle de fantastiske ingredienser som kakaoen indeholder er ved at bruge kakaonibs eller bønnerne. Man finder også følgende mineraler og vitaminer i kakaonibs, K-vitamin, niacin, vitamin B12, calcium og selen.

Du kan tabe dig når du spiser regelmæssigt den rene kakao

Kakao kan hjælpe dig til at veje mindre. Når du spiser kakao regelmæssigt og den rene form af det, kan du sagtens tabe dig. Når du spiser kakaonibs får du masser af fibre og intet sukker.  Sandheden er blot, når du spiser den helt almindelige chokolade som ikke er den mørke chokolade, får du ingen kostfibre, da den er fyldt med nogle andre ingredienser som har intet at gøre med kakao. Når du indtager 30 g kakaonibs, får du 9 gram kostfibre. Kakaonibs sætter virkelig gang i maven og hjælper dig til ikke at få forstoppelse. 

Kakaonibs hjælper til at opbygge de røde blodlegemer for at bekæmpe anæmisymptomer ( jernmangel). Der er rigeligt mængde af jern i kakaonibs.

Spis mørk chokolade under menstruation for at få  nok jern

Det er vigtigt at spise kakao holdige fødevarer med en høj procent kakao, når du menstruerer, da det giver dig masser jern og skubber dit humør i vejret, da, det er en de ting  som kakao er kendt for, at forbedre vores humør.

Undersøgelser har faktisk påvist, at chokolade, som indeholder høj procent af ren kakao, stimulerer hjernen ved at frigive nogle stoffer, som sender positive følelser til hjernen.  Når vi er ofte i godt humør, forøget markant kroppens sundhed. Vi føler mere positiv energi og vitalitet i vores krop.

Det er afgørende, at du bruger lidt tid på at finde chokolader med høj procent af ren kakao, så du får det bedste ud af kakaoens, fantastiske vitaminer, mineraler og antioxidanter. Det er bedre at købe et godt, som koster lidt mere, men som giver din krop de bedste resultater. Det er jo det, der vil gavne din fremtidige sundhed.


Husk, at kakao indeholder en høj mængde af fedt og kalorier. Det er vigtigt at indtage den med måde og sørger for at spise varieret og godt.