Kakaopulver er en sikker kilde til antioxidanter

Kakaopulver er en sikker kilde til antioxidanter

 

Chokolade er en vældig populær produkt, som millioner på verdensplan nyder at spise hver dag. En af de vigtigste ingredienser som chokoladen er lavet af er kakaopulver.Mørk chokolade er den sundeste for kroppen , da den faktisk indeholder høj procent kakaopulver og kakao. Kakaopulver er kilden til næringsstoffer som antioxidanter. Kakaopulver giver ikke kun den gode smag til chokolade, men fører også til at man kommer i godt humør og den beskytter kroppen mod alvorlige sygdomme.

Kakaobønner er kilden til kakao, kakaopulver, kakaosmør, kakaonibs. Bønnerne vokser på det tropiske træ, som man kalder theobroma cacao. 

Kakaopulver fremstilles ved at fjerne kakaosmør fra kakaobønnerne. Efter  den proces får man kakaopulver, som har en meget bitter smag. Jeg ved ikke du nogensinde har smagt rå kakaopulver. Det er super bittert. De konventionelle kakaopulver, som man køber i butikkerne, har man tilføjet sukker. Kakaopulver er meget rig på fibre, antioxidanter og andre næringsstoffer. Det forholder sig således sådan, at mange bitre ingredienser er faktisk fyldt med mange gode næringsstoffer og ofte indeholder disse ingredienser masser af antioxidanter. 

Kakaopulver og chokolade er meget til fælles, da de kommer fra den samme kilde som er kakaobønnerne som indeholder høje flavonoider, de antioxidanter som beskytter og bekæmper de frie radikaler i kroppen samt er de fyldt med mineralerne som mangan og magnesium samt kostfibre. 

Hvad er forskellen mellem kakao og cocoa ?

Kakao er kakaobønnerne i rå form som ikke er forarbejdet endnu og cocoa er når kakaoen er forarbejdet og brugt til at lave produkter såsom chokolade, cocoa butter osv. 

Du finder den mest rå form af kakaoen i form af kakaopulver og kakaonibs som har store mængder af polyfenoler og flere antioxidanter end rødvin, blåbær og gojibær. Kakaobønnerne giver mange forskellige ingredienser såsom kakaopulver, kakaosmør og spiritus. Kakaopulveret indeholder højere antioxidanter, fibre og mineraler i forhold til de andre ingredienser. Eksempelvis er chokolade produceret i kombination med kakaomasse, kakaosmør og sukker. Det er afgørende at bruge mindre sukker og mere kakao for at chokolade blive et sundt produkt som man kan drage nytte af alle de gode næringsstoffer. Derfor er mørke chokolade, som bliver anset som en sundere type af chokolade, smager lidt bitter, når man spiser det sammenlignet med andre typer af chokolade.

Kakaobønner har høje indhold af flere mineraler som mangan, magnesium, fosfor, kalium, jern og zink. Derudover finder man også koffein og theobromin i kakaobønnerne. Brug gerne kakaopulver for at lave varme chokolade eller andre lækre madretter som chokoladekager, da det er en ingrediens som giver gavner både krop og hud. Derudover er der flere undersøgelser som påviser, at kakao påvirker dit humør positivt. Det hjælper på depression og tristhed. Samt lindrer symptomerne på PMS. I forbindelse med din menstruation er det en god idé at drikke varm chokolade og spise mørke chokolader for at holde humøret højt.