Kakaopulver er en sikker kilde til antioxidanter

Kakaopulver er en sikker kilde til antioxidanter - Naturelle.dk

Chokolade er et meget populært produkt, som millioner af mennesker verden over nyder dagligt. En af de vigtigste ingredienser i chokolade er kakaopulver. Mørk chokolade anses for at være den sundeste, da den indeholder en høj procent kakaopulver og kakao. Kakaopulver er kilden til næringsstoffer som antioxidanter. Det giver ikke kun chokoladen dens gode smag, men kan også forbedre humøret og beskytte kroppen mod alvorlige sygdomme.

Kakaobønner er kilden til kakao, kakaopulver, kakaosmør og kakaonibs. Bønnerne vokser på det tropiske træ, Theobroma cacao.

Kakaopulver fremstilles ved at fjerne kakaosmør fra kakaobønnerne. Denne proces resulterer i kakaopulver, som har en meget bitter smag. Hvis du nogensinde har smagt rå kakaopulver, vil du bemærke, at det er ekstremt bittert. Kommercielle kakaopulvere, som man køber i butikkerne, er ofte tilsat sukker. Kakaopulver er meget rig på fibre, antioxidanter og andre næringsstoffer. Mange bitre ingredienser er fyldt med gode næringsstoffer og indeholder ofte masser af antioxidanter.

Kakaopulver og chokolade har meget til fælles, da de stammer fra den samme kilde, kakaobønnerne, som indeholder høje niveauer af flavonoider, antioxidanter der beskytter og bekæmper frie radikaler i kroppen, samt mineraler som mangan og magnesium og kostfibre.

Hvad er forskellen mellem kakao og cocoa?

Kakao refererer til kakaobønnerne i deres rå form, som ikke er forarbejdede endnu, mens "cocoa" er den forarbejdede form af kakao, der bruges til at lave produkter som chokolade og kakaosmør.

Den mest rå form af kakao findes som kakaopulver og kakaonibs, som har store mængder polyfenoler og flere antioxidanter end rødvin, blåbær og gojibær. Kakaobønnerne giver mange forskellige ingredienser såsom kakaopulver, kakaosmør og spiritus. Kakaopulveret indeholder højere niveauer af antioxidanter, fibre og mineraler i forhold til de andre ingredienser. For eksempel, når chokolade produceres, kombineres kakaomasse, kakaosmør og sukker. For at gøre chokolade til et sundt produkt, er det afgørende at bruge mindre sukker og mere kakao. Derfor smager mørk chokolade, som betragtes som en sundere type chokolade, lidt bittert sammenlignet med andre typer chokolade.

Kakaobønner har høje indhold af flere mineraler som mangan, magnesium, fosfor, kalium, jern og zink. Derudover indeholder de også koffein og theobromin. Brug gerne kakaopulver til at lave varme chokolade eller andre lækre retter som chokoladekager, da det gavner både krop og hud. Flere undersøgelser viser, at kakao kan have en positiv indvirkning på humøret, hjælpe mod depression og tristhed, samt lindre symptomerne på PMS. I forbindelse med menstruation kan det være en god idé at drikke varm chokolade og spise mørk chokolade for at holde humøret højt.