Kalcium bentonit ler

Kalcium bentonit ler

I mange kulturer rundt omkring i verden har kalcium bentonit været en vigtig bestanddel af naturmedicin. Det er først for nylig, at vi starter at høre mere om det i den vestlige verden.

Kalcium bentonit ler har evnen til at fange giftstoffer og kemikalier i kroppen, så de kan blive skyllet ud, så kroppen ikke absorberer dem. Den beskytter kroppen mod kemikalier og andre farlige stoffer. Indfødte folkeslag over hele verden har kendt kalcium bentonit i tusindvis af år. Man anser Kalcium bentonit som en naturlig kalk, der beskytter og heler kroppen.

Nutidens forskere har også opdaget de enestående og helende egenskaber kalcium bentonit indeholder.I Afrika bliver kalcium bentonit hovedsageligt indtaget af kvinder og især af gravide kvinder. Man påstår, at kvinder som har indtaget kalcium bentonit  under deres graviditet, føder sunde børn med stærke muskler. 

Der er to grunde til gravide kvinder spiser kalcium bentonit  under  svangerskabet:

  • Den første grund er for at lindre kvalme
  • Den anden grund er at indtage mere kalk gennem kalcium bentonit, så deres børn får stærke knogler.

Når du skal indtage kalcium bentonit er det afgørende at købe den type af kalcium bentonit, som er blevet undersøgt i laboratoriet for at være fuldstændigt fri for tungmetaller og andre skadelige stoffer. Det bliver sorteret og bearbejdet inden man bør spise den. 

Der findes to former af bentonitler og de bruges på forskellige måder. Kalcium bentonit bruges på kroppen og nogle former af det er også spiseligt.  Derimod findes der også natriumbentonit, som bliver anvendt til industrielle anvendelser. Det er et naturligt tætningsmiddel, som bliver brugt til at dække huller i industriens verden. 

 Det er derfor afgørende, at du ved med sikkerhed hvilket formål du ønsker at bruge leret til, så du ved hvilke type du skal købe. 

Hvorfor er kalcium bentonit så vigtig for vores krop?

 Kalcium bentonit skaber sammen med magnesium og fosfor den faste substans i knoglerne og er ansvarlig for at give knoglerne deres styrke, samtidig med at de fungerer som en reserve for  kalcium.  Kalcium er desuden også vigtigt for nervesystemet, hvor den sørger for, at impulser kan sendes ud i kroppen. Mangel på kalcium øger risikoen for knogleskørhed, men også for tør hud, skøre negler, tørt hår, muskelkramper, forhøjet blodtryk, hjerteflimmer, svimmelhed og meget mere.

 Den absorberer tungmetaller, toksiner, bakterier, svampe, frie radikaler fra kroppen.

 I modsætning til mange andre mineralske lertyper, er kalcium bentonit spiseligt. Men som sagt skal du ALTID købe det som er bearbejdet hvor man har fjernet tungmetaller fra. Kalcium bentonit en har en meget høj procent af kalk, hvilket gør den i stand til at beskytte kroppen og styrke musklerne. For lavt calciumniveau i blodet øger risikoen for for hurtige sammentrækninger af de nederste hjertekamre.

Du kan også komme pulveriseret kalcium bentonit  i drikkevarer eller lave din egen kalcium bentonit drik. Den kan også bruges til ansigtsmaske. Som en ansigtsmaske, minimerer den fine linjer, rynker og  fjerner akne. Det gør din ansigtshud blødt og smidigt, og du får en dejlig sund glød i ansigtet.