Neemolie er en allround olie til hudpleje

Neemolie er en allround olie til hudpleje

Neemolie er en olie bliver anvendt i de afrikanske og asiatiske lande for at heale mange sygdomme og lidelser. Olien bliver også brugt i kosmetikbranchen. Grundet er simpelthen at, den er fyldt med antioxidanter, som beskytter huden fra de frie radikaler. Neemolie er bitter og har meget stærk dufte, og det er grundlæggende derfor mange mennesker ikke bruger den. Neemolie er meget rig på E-vitamin og er virkelig godt til hurtigt at absorberes i huden. Hvis du har en meget tør og kedelig hud, er neemolie en af de bedste ingredienser at bruge for at genopbygge din hud igen. 

Neemolie er koldpresset af  frøene fra neemtræet Azadirachta indica, som er et tropisk stedsegrønt træ. Neemtræet finder man på det afrikanske og asiatiske kontinent. Man bruger stort set alle del som befinder sig på neemtræet. Barken og  blade bruger man til medicin, og der findes utrolig mange mediciner baseret på neemtræet i Afrika og i Asien. Frøene fra frugten bruger man til at udvinde den skønne neemolie som er en helbredende olie. Neemolie har mørkegul farve. Den består af glycerider af palmitinsyre, stearinsyre og linolsyre. Neemolie ligner kemisk sojaolie eller olivenolie. Vi har at gøre med en virkelig luksusolie som du overvejer at bruge i til daglig rutine for pleje.  

 Alle delene på neemtræet indeholder insekticid, som er en mild, som bekæmper skadelige insekter, især inden for landbruget. Den største koncentration findes dog i frøene. Olien er meget bitter og har en stærk hvidløgsduft. 

I kosmetikbranchen bruger man neemolie til at producere sæber, shampoo, tandpasta, cremer og meget mere. Men en af de brancher man anvender meget neem er landbrug branchen, hvor man bruger neempulver som naturlig  og kemikaliefrit pesticid.

Hvorfor skal du bruge neemolie til hudpleje?

Neemolie er påvist for at være effektivt til behandling af sår og andre irritationer på huden.  Den er meget rig på fedtsyrer, E-vitamin og kalcium. Selv kerne  finder i alt 52, 8 procent af fedtsyrer, palmitinsyre er 12,6%, linolsyre 2,1 % og stearingsyre 21, 4%

Huden absorberer nemt de fedtsyrer og E-vitamin som findes i neemolie uden at fedte huden. Når huden absorberer alle disse næringsgivende stoffer som neemolie indeholder, bliver den lækker, blød og beholder sin unge glød. Hvis du har en meget tør hud, kan du med fordel bruge nemolie for at give din hud liv og vitalitet. 

Forskere har påpeget, at man kan sagtens bruge neemolie i produktion af sæber i stedet for palmeolie. Den har nemlig også fantastiske helbredende medicinske egenskaber på huden. 

Du kan bruge neemolie som antirynke olie

Rynker er en del af aldringsprocessen, men undersøgelser har påvist, at ved hyppigt anvendelse af neemolie vil hjælpe med til at reducere hudens tørhed og giver glød og vitalitet til din hud. Neemolie bekæmper ligeledes akne, da den har antibakterielle evner mod de mikrober, som forårsager akne. Den kan også anvendes til at reducere pigmenter og mørke pletter. 

Godt for tørt hår og hårsskæl

Neemolie indeholder gode næringsstoffer som giver dit hår næring og liv, hvis du slås med tørt hår. Du kan både bruge neempulver og neemolie for at pleje dit hår. Neempulver bruger man til at en lækker hårmaske. Du kan med fordel kommer nogle dråber ind i din shampoo, balsam eller hårolie for at drage nytte af neemoliens mange næringsstoffer. Du finder neemolie på www.naturelle.dk