Økologisk kokosolie er en allround ingrediens til hudpleje

Økologisk kokosolie er en allround ingrediens til hudpleje

Kokosolie er en allround ingrediens som kan bruges alt fra mad, hår, hud og negle. Det er en fantastisk olie, som har været brugt i flere århundreder i mange lande rundt omkring i verden. En af de bedste ting ved kokosolie er, at den dufter så godt. Når du køber håndlavede og jomfrukokosolie, er duften blot enestående og skøn.  Kokosolie er fyldt med gode næringsstoffer, som giver energi og har fugtgivende egenskaber. Den har ligeledes evnen til at bekæmpe infektioner i kroppen og på huden. Kokosolie er også i stand til at absorberes dybere i huden end mange andre ingredienser. 

 Kokosolie har evnen til at afgive energi i form af fedt, der fordøjes langsommere end andre kulhydratkilder. Det høje fedtindhold hjælper med at mindske appetitten og afbalancere blodsukkerniveauet. Den bliver også brugt til hud-og hårpleje. Krøllet og kruset afrohår kan være en meget tør hårtype, derfor plejer man håret med kokosolie eller sheasmør. Men kokosolie er meget allround og kan bruges næsten overalt på kroppen og håret.

Der findes nu flere varianter og kvaliteter af kokosolie på markedet. På Naturelle.dk finder du afrikansk jomfru kokosolie som er uraffineret jomfru kokosolie.

Vores kokosolie er uraffineret og håndlavet. Olien er ikke blevet kemisk behandlet, fraktioneret, bleget eller deodoriseret. Naturelle kokosolie har en fantastisk duft af kokos og en god konsistens.

Ansigtsrens med kokosolie

Du kan anvende kokosolie til ansigtsrens. Det er et skøn alternativ til at købe ansigtsrens, som kan være alt for skrap for huden.

Det er både mild og fugtgivende at rense dit ansigt med kokosolie. Samt får du også mulighed for at massere ansigtet og arbejde med muskulaturen og bindevævet under huden.

Ansigtsmassage er med til at løsne for spændinger og det kan derfor være med til at holde din ansigtshud ung og smidig.

Kokosolie indeholder antioxidanter, der virker cellebeskyttende i kroppen. Antioxidanter beskytter også mod frie radikaler, som forårsager skade og aldring.

Kokosolie bekæmper bakterier og hudbetændelser

Kokosolie er kendt for at indeholder tre fedtsyrer, caprinsyre, caprylsyre og laurinsyre, der besidder alle desinficerende og antimikrobielle evner. De hjælper med at beskytte mod betændelser. Undersøgelser har påvist, at de er effektive mod hudinfektioner og hul i tænderne. Derfor anvender mange mennesker kokosolie til mørke pletter og pigmenter. Den er effektiv til at bekæmpe forkølelse, hud irritationer og kropslugt.

Plejer hud og hår 

Kokosolie er så godt for huden, da den indeholder mættede fedtstoffer, der hjælper huden med at forblive fugtig hele dagen. Fedtstoffet giver ligeledes en sund, glad og jævn tone til huden. Det føles bare fantastisk, at have kokosolie på huden og duften er så god. Flere forskning er nemlig påvist, at jomfru kokosolie har evnet til at lindre symptomerne på hudlidelser såsom eksem, psoriasis og andre hudlidelser,  ved at fugte og berolige huden.  

Kokosolie indeholder antioxidanter

Kokosolie indeholder store mængder af antioxidanter, som hjælper med at danne et beskyttende skjold omkring hudcellen. De skadelige frie radikaler kan ikke trænge igennem huden. Kokosolie fremmer sund og reducerer aldring af huden. Det er en af de bedste ingredienser du kan bruge på huden.