Tomat: Spis tomater for at få en flot hud og et godt helbred

Tomat: Spis tomater for at få en flot hud og et godt helbred

Tomat er en meget populær frugt, som de fleste bruger i deres madlavning. Der er flere grunde til dette. Udover dens flotte farve smager tomat virkelig godt både i retter og for sig selv. En frisk tomatsalat med mozzarella smager godt uanset om man spiser den om vinteren eller om sommeren. Den indeholder adskillige næringsstoffer, som er vigtige for kroppen, herunder vitamin C, vitamin B, vitamin K1, kalium og fiber. Tomater er derfor en fremragende kilde til at tilføre flere næringsstoffer til din krop og hud.

Der dyrkes over 7500 forskellige tomatsorter rundt omkring i verden. Selv om vi alle kalder en tomat for grøntsag, er tomat faktisk botanisk set en frugt og ikke en grøntsag. Tomat tilhører natskyggefamilien (Solanaceae), som også inkluderer grøntsager som peberfrugter, auberginer, kartofler, petunia osv.

I naturmedicin rundt omkring i verden har tomater spillet en rolle i afgiftning, beskyttelse og stimulering af kroppen. Tomatjuice er også blevet anvendt som et fremragende middel mod fordøjelsesproblemer.

Tomater er fyldt med vitamin-C


Tomater er fyldt med vitamin C. Vitamin C fungerer som en antioxidant, der beskytter cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler. Det hjælper med at reducere risikoen for sygdomme og aldringsrelaterede skader. Vitamin C er afgørende for produktionen af kollagen, et protein, som er vigtigt for hudens, knoglernes, tandkødets og blodkarrenes sundhed. Det hjælper også med at opretholde hudens elasticitet og styrke den. I det hele taget er vitamin C afgørende for opretholdelsen af en sund krop og hud.

Når du spiser tomater får du en flot hud


Når du spiser tomater får du en flot hud. Du kan sagtens bruge tomater til at lave en lækker smoothie til dig selv. Hvis du bruger de små cherrytomater smager smoothien godt. Det er en god måde at give næring til kroppen og samtidig få masser af vitamin C til din krop og hud. Vitamin C er vigtigt for at opretholde hudens immunitet og elasticitet. Den holder også din hud ung og flot.

Stoffet lutein i tomater beskytter dine øjnene mod sygdom


Stoffet lutein i tomater beskytter dine øjne mod sygdom. Undersøgelser har påvist, at stoffet lutein i tomater beskytter øjnene mod sygdomme. Den beskytter nethinden, som er særligt sårbar i alderdommen på grund af langvarig skade fra UV-lysstråling og oxidativt stress. Det er godt at spise tomater for at beskytte dine øjne.

 

Tomater er super nemme at spise i sig selv eller i madlavning. Du kan bruge tomater frisk i salater. Tomaterne skal blot skæres i skiver eller terninger. Tilføj dem til grønne salater sammen med frisk mozzarella, basilikum og lidt olivenolie. Tomater er også en virkelig god snack at spise i løbet af dagen. Det er passende at bruge cherrytomater eller små tomater som sunde snacks, da de indeholder mere smag end de store.

Når du laver pizza, vil jeg anbefale dig at lave din egen tomatsauce med friske tomater. Det tager ikke lang tid at lave. Det smager meget bedre end dåsetomater, man køber i supermarkederne. Tomatsuppe smager virkelig godt, og det er en god måde at indtage tomater på. Det er super nemt at lave det. Du kan finde gode opskrifter på Google eller Youtube.