UBUNTU

Ubuntu er den afrikanske livsfilosofi

“ Ubuntu er kernen i det at være et menneske. "Det udtrykker, hvordan min menneskelighed er uløseligt bundet sammen med din.” Desmond Tutu

Der er ingen mennesker, der er født komplet med alle evner. De evner vi mangler fortæller os noget om, at vi har brug for andre mennesker for at komplementere og støtte os.

Blandt et menneskeligt fællesskab er vi overbevist om, at man er forskellige og har forskellige egenskaber.Det er fantastisk at være forskelligt, da dette er med til at påminde os om, at vi indebærer hver især noget særligt og har derfor brug for hinanden.

Ubuntu taler for karaktertræk som venlighed, gavmildhed, gæstfrihed, barmhjertighed, omsorg og at dele med hinanden.
 Ubuntu deler en betydningsfuld verdensanskuelse, som mennesker rundt omkring i verden og i alle samfund kan få glæde af.
Den kan inspirere mennesker til at gøre det gode også at stræbe efter at opnå et bedre liv baseret på det gode.  Mennesker indeholder iboende egenskaber, som er vigtigere end materielle goder.

 Vi har brug for hinanden og vi mister ikke noget ved, at være venlige, hjælpsomme og komplementere hinanden. Det er en styrke at blive overbevist om, at man har brug for hinanden for at blive et helt menneske. Ubuntu lærer os om, at vi tilhører den samme menneskelige familie.

"Vi har brug for andre menneskers venlighed, varme, omsorg, støtte for at gå gennem livet på en vellykket måde."

ubuntu-naturelledk-vi.har-brug-for-hinanden.png__PID:ea392f73-7a87-4bb6-a9c6-b343f10ce852

Mennesker med Ubuntu bruger deres styrke til at hjælpe de svage. De bekymrer sig om andre mennesker og behandler dem som det de netop er: menneske.

ubuntu-naturelledk-fællesskab.png__PID:0bbfd60f-3799-4212-b70f-960120234aca

" Min værdighed som menneske er uløseligt forbundet med din."

Ifølge Ubuntu er værdifulde menneskelige relationer vigtigere end materielle rigdomme. Vi har brug for hinandens hjælp og medmenneskelighed for at kunne overleve som et menneske på jorden. Vi har brug for andre menneskers venlighed, varme, omsorg, støtte for at gå gennem livet på en vellykket måde. Derfor siger Ubuntu, at et menneske er et menneske i kraft af andre mennesker.
Vi lever i en tid hvor gode menneskelige relationer er vigtigere end nogensinde. Vi mener tiden er inde, så vi ikke kun fokusere på hvor mange følgere vi har på vores sociale medier konti, men vi prøver at dyrke også de ægte og autentiske menneskelige relationer i det fysiske rumme.

I de traditionelle afrikanske samfund var Ubuntu mere efterstræbt end materielle goder.

mulepose-ubuntu-naturelle.png__PID:56fc6b0e-07a6-484e-b9d3-3d6d6e5906b2Ubuntu-naturelledk-I-am-because-Ibelong.png__PID:d750613e-a568-4c8b-8134-9033ea446101
ubuntu-naturelledk1.png__PID:d845574b-2fbd-4d55-ba4f-c0a5d9938bcc

" I et fællesskab hvor man ikke kun tænker på at være i konkurrencer med hinanden , men tværtimod komplementerer hinanden, vil det være nemmere for ethvert menneske at være en del af det. "

ubuntu-venlighed-gavmildhed-naturelledk.png__PID:95a1e381-d9ea-43ea-96f2-995ad0dcc16f

Denne side er under udvikling...