Gojibær er energibombe og giver et godt humør

Gojibær er energibombe og giver et godt humør

      

Gojibær har en rødorange farve, der vokser på planten bukketorn.

 De er fyldt med antioxidanter og vitaminer. I kinesisk naturmedicin er  gojibærrene anset for at være en ingrediens som bekæmper infektioner og styrker immunforsvaret. 

Der er blevet rapporteret, at gojibær bliver anvendt af munke i Himalaya bjergene. De drikker bærrene i form af te for at få mere styrke til meditation. Man mener, at gojibærerne giver vitalitet, energi, et godt helbred og en lang levetid. 

Flere forskning har påvist, at gojibær er meget lav i kalorier samt er det en god kilde til kostfiber og har et højt indhold af antioxidanter. Antioxidanter Har evnet at bekæmpe de frie radikaler, som fører til sygdom samt giver maven en god fordøjelse.

Gojibærene findes i forskellige former. Du kan spise bærene friske, tørrede, pulveriseret, drikker som te eller juice. Det indeholder så mange gode næringsstoffer som gør at eksperterne kalder gojibærene for en superfood.

Hvad er gojibær?

Gojibær (Lycium barbarum) kommer fra  bukketorn som er op til 3 meter høj busk spredte torne forneden på grenene, smalle blade og små rødlilla blomster som tilhører natskyggefamilien. Natskyggefamilien inkluderer også frugt og grønt, såsom auberginer, chilipeber, kartofler og tomater. Man finder gojibær i på det asiatisk kontinent, men især i Kina. Udover frugten er der andre del goji busken som man kan bruge i medicin eksempelvis bladet, frøen og roden. Gojibærene adskiller sig markant i forhold til andre bær i forhold til antioxidanter, aminosyrer og fedtsyrer. Det er ret usædvanligt, at en frugt indeholder protein som aminosyrer. Ydermere indeholder  gojibær aminosyrer 500 gange mere C-vitamin end appelsiner. 

Hvad er gojibær godt for?

Gojibær er undersøgt for deres egenskaber for at give et godt helbred og velvære. Undersøgelser har påvist, at gojibær har evnen til at:

  • Modstå infektioner
  • Reducere blodsukker
  • Beskytte mod forkølelse  og feber
  • Bekæmpe depression, angst og tristhed
  • Regulere kolesterolniveau og hjælpe mod hjertesygdom

Gojibær har et højt indhold af antioxidanter, betakaroten, som har beskytter mod øjensygdom. Derudover plejer den huden og giver den glød og holder den ung og smuk.

I Kina er Gojibær kendt for at forbedre frugtbarheden. Det har egenskaber til at forøge sædkvaliteten.  Undersøgelser har også påvist, at gojibærene er godt for kvinder i fødedygtig alder, som lider af infertilitet. De kan forøge deres chancer for ægløsning, når de indtage bærene regelmæssigt. Flere resultater fra USA har bekræftet, at gojibær kan forbedre frugtbarheden. 

Hvis du mangler energien for at klare dagen i forhold til dine gøremål, så er det bare med at starte at indtage Gojibær. Gojibærene giver masser af energi og humør. Vi har jo alle brug for at være mere glade og veloplagte. Dette gør, at vi udfører vores arbejde endnu mere godt. Derudover er gojibær forbedret tarmfunktionen og giver en bedre fordøjelse.

Varsel! Gojibær er sundt og godt for dit helbred, men det afgørende at indtage det i rimelige mængder ellers kan det jo ende med, at man får bivirkninger som mavepine eller allergiske reaktioner.