Mangosmør er fyldt med næringsstoffer og er et godt alternativ kropsplejeprodukt til shea-og kakaosmør

Mangosmør er fyldt med næringsstoffer og er et godt alternativ kropsplejeprodukt til shea-og kakaosmør

Mangosmør er en rig salve som minder lidt om shea-og kakaosmør. Du kan bruge mangosmør på hår, krop og ansigt, da det er en fugtgivende salve. Mangosmør har en konsistens, som ligger mellem smør og olie. Man kan ikke definerer det som 100% olie eller smør, men det er imellem disse to ting.  Når du stiller den i en kølig temperatur, får den en form som ligner salve. Det bliver flydende lige snart du smører det på hunden og det får kontakt med hudens temperatur. Hvis du nogensinde har spist mango, ved du, at den skønne frugt indeholder en ret stor kerne. Frugten har orange eller gul farve. Det er simpelthen den store mangokerne, som man koldpresser for at få mangosmør ud.


Mangosmør er en lækker salve som er fyldt med antioxidanter og vitaminerne A og E vitamin. 

 Det har ingen dufte, derfor kan du med fordel bruge det i dine hjemmelavede cremer og body butter. Der er rig mulighed for at tilføje din yndlings æteriske olier til mangosmør, for at lave din egen blanding for at nyde duften i løbet af dagen. Du kan sagten anvende mangosmør i den reneste form, uden at blande den med andre ingredienser. Mangosmør er karakteriseret som et let smør som ikke efterlader en fedtet fornemmelse på huden. Mangosmør er et perfekt  alternativ til shea-og kakaosmør, hvis du ønsker at bruge et andet kropsplejeprodukt. Mangosmør giver masser af fugt til tørre hud og hår. Det giver dermed også en beskyttende barriere, der forhindrer bakterier og miljøkemikalier  til at trænge ind i dine porer.


Mangosmør indeholder antioxidanter som hjælper med at reducere skader fra frie radikaler, der kan føre til tidlig rynker.Undersøgelser har påvist, at mangosmør indeholder en høj antal fenolinsyre, hvilket er godt, da fenolinsyre indeholder antioxidanter som beskytter huden mod de skadelige fri radikaler.


Hvis du døjer med udpint og tørt hår, er mangosmør effektivt mod kedeligt hår. Da det indeholder masser af fugt samt vitaminerne A og E. Det giver håret de rette næringstoffer for at give liv og vitalitet til håret. I Indien bruger kvinderne mangomør for at styrke deres hår. Mangosmør er forebyggende og beskytter håret mod skader forårsaget af føntørring og krøllejern. Du kan med fordel massere din hovedbund i mangosmør for at  forhindre hårskæl og betændelse samt får dit hår til at vækste voluminøs og flot.

Mangosmør er fyldt med næringsstoffer som har helbredende egenskaber for at hele og beskytte huden. Undersøgelser har påvist, at mangosmør er meget effektivt til at hele slidt eller revet områder på foden. Mangosmør fungerer derfor  som blødgørende mild som er effektivt for at pleje og hele huden.