Sådan forkæler du sig selv som nybagt mor

Sådan forkæler du sig selv som nybagt mor

At sætte en lille skabning i verden er en fantastisk oplevelse, der er utrolig givende, om end udmattende. Nattesøvnen er en knap ressource og du ændrer dig både udvendigt og indvendigt. Derfor er det vigtigt at du som nybagt mor forkæler dig i ny og næ. For din krop er den sejeste og det fortjener du at forkæle den. 

Mediter

Start dagen blidt med en meditation. Der behøver hverken at være en guidet meditation eller at tage lang tid. Men det er en god mulighed for at komme ned i gear. Du kan tage nogle dybe indåndinger helt ned i maven. Det behøver ikke at handle om at tænke på ingenting. Men du kan fx. fokusere på taknemlighed over det lille menneske, der er ankommet. Midt i al babytravheden kan man komme til at glemme at være taknemlig, så det er en oplagt mulighed at gøre det under en meditation.

Lav en “mor-tid” morgenrutine

Hvis du er et A-menneske og er så heldig at stå tidligere op end dit barn, kan du lave din egen mortid morgenrutine. Denne routine skal være en tid, hvor du har tid til at være dig selv. Ikke mor, kæreste, MEN BARE DIG. Du kan lave en rutine, der passer til dig og dine behov.

Eksempelvis kan du gøre det til en ritual at drikke en kop te og læse et kapitel i en bog. Eller lytte  og danse din yndlingssang.

Det behøver ikke at være noget stort, men det vil give dig energi til at være den bedste udgave af dig selv. 

Motioner

Kroppen ændrer sig markant efter en graviditet. Man tager på og huden på maven bliver større. Men det er helt naturligt og er sket for alle gravide kvinder i verdenshistorien. For at miste babyvægten kan man, når man er klar, begynde at motionere. Over tid mister du den ekstra vægt og maven bliver strammet op. Motionen er også en form for selvkærlighed til din seje krop, som har båret et menneskeliv i 9 måneder. Ydermere, giver motion dig mere energi, hvilket er vigtigt efter få timers nattesøvn. 

Hav en mini-spaaften

Selvom det kan være svært at finde tid til at få en hel spaaften, når man er en ny bagtmor, kan man prioritere tiden efter at babyen er faldet i søvn for at lave mini-spaaften. Du kan vælge én eller flere minibehandlinger alt efter hvad du har tid til. Det behøver ikke at tage mere end 30 minutter. 

Nedenunder er nogle ideer til spaen:

 • Fodbad med naturlige æteriske olier 
 • En god måde at komme helt ned i gear på er ved at tage et fodbad. Det eneste du behøver er en balje, lunt vand og evt. badesalt og æteriske olier, men det er ikke strengt nødvendigt.

  Badesalt eller himalayasalt. Saltene består af mineraler, magnesium og sulfat. Fodhuden har porrer, som optager badesaltets mineraler og fodens muskler beroliges.  

  De æteriske olier får dig til at slappe af og hjælper med at behandle fodlugt.

  Du kan komme et par dråber æteriske olier såsom Lavendel eller Citronella ned i det fodbadet. Lavendel vil gøre dig afslappet, hvorimod Citronella olien vil opkvikke dig.

 • Mineralsk lermaske
 • Forkæl dig selv med Mineralsk lermaske. Hvis du har sensitiv hud efter graviditet eller ønsker en hel naturlig ansigtsmaske, så er den naturlige Mineralsk lermaske perfekt til dig.

  Den Mineralsk lermaske er rig på sillicium of aluminium silcat, hvilket er med til at give en jævn og ensartet hud. Masken er helt uden konserveringsmidler, eftersom man selv blander den derhjemme. Som nybagt mor, tænker du sikkert “Det lyder for tidskrævende”, men det tager ikke mere end 3 minutter at lave.

  Man laver masken ved at blande den mineralske ler med vand til man får den ønskede konsistens. Derefter påfører man masken til hele ansigtet og lader den tørre. Når man er tør vasker man den af og påfører fugtighedscreme. Efter afrensning føles huden let og ren. 

 • Tag et langt varmt bad 
 • Det er sundt og afslappende at tage et varmt vand. For at gøre det lidt mere spaagtigt kan du spraye Marokkansk Rosenvand på ansigtet og fugte huden med en næringsrig luksus Sheabutter

 • Massage af hænder og fødder
 • Hvis du ikke har nogen, som er villige til at massere dig, kan du med fordel gøre det selv. Vi benytter vores fødder og hænder hver dag, men det er sjældent, at vi plejer dem. Derfor kan man massere hænder og fødder på egen hånd. Du kan anvende en nærende olie såsom Castor olie og massere det ind i huden med nænsomme bevægelser.