Tamanuolie

Tamanuolie

Tamanuolie er en af mine favorit planteolier til hudpleje. Jeg blander tamanuolie sammen med hybenkerneolie, baobabolie for at pleje mine pigmenter. Jeg synes personligt, at disse planteolier hjælper med at minimere mine pigmenter. Og jeg elsker duften af sammenblanding af disse to planteolier.  Tamanuolien har evne til at lyse huden pigmenter på naturlige måde. Derfor er den effektive mod pigmentdannelse. Det kræver tålmodigheden for at se synlige resultater. Olien behandler ikke kun pigmenter, men opbygger og plejer huden. Tamanuolien er kendt for at være en af de mest effektive naturlige ingredienser til sårbehandling.

Tamanuolie har været kendt i mange tropiske lande i flere århundreder. Den bliver brugt i naturmedicin til helbredelse af sygdomme og til plejning af huden. Den bliver brugt til både ansigtet og andre del af kroppen mod acne, psoriasis og ardannelse.

Tamanuolien udvindes fra laubærtræet. Det er et højt stedsegrønt træ med mørkegrønne læderagtige blade der anvendes som krydderi.

Den har evne til at fugt huden, da tamanuolien er rig på gode fedtsyrer, e vitaminer og har også anti inflammatoriske egenskaber. Tamanuolien er god til sårheling og samtidig minimere synlighed af ar på huden.

Den reducerer betændelse på huden og bekæmper bakterier. Derfor bliver tamanuolie bruges af nogle mennesker til behandling af vaginale infektioner. Vi anbefaler, at man bør kontakte sin læge inden brug af olien på intime steder på kroppen. Man mener, at tamanuolie kan hjælpes mod følgende lidelser:

 • Akne,
 • Fodsvamp
 • Pigmenter
 • Eksem
 •  Hårtab
 • Psoriasis 
 • Solskoldning.
 • Tamanuolie bliver også anset for at lindre smerter. Nogle mennesker bruger olien til at lindre insektstik eller myggestik.

  Anvendelse:

  Brug 2- 3 dråber af tamanuolie og påfør olien på ren hud. Du kan bruge olien 3 gange om dagen.

  Vi anbefaler, at du afprøver nye produkter på et lille område på din hud, inden det tages i brug. På den måde kan du hurtigt iagttage hvis du er allergisk over for noget i produktet.   

  Alt vores naturkosmetik skal anvendes udvortes. Læs beskrivelsen meget grundigt inden brug.

  Andre gode planteolier

  Der er andre naturlige planteolier som kan give tilsvarende fordele som tamanuolien.

  Det handler generelt om, hvilken olie man bedst kan lide. Det kan være oliens duft, farve, konsistens og den allervigtigste egenskab er nok virkningen af produkt på ens hud. Der er mange faktorer der danner til grund for de planteolier man foretrækker og vælger til hudpleje. Man kan sagtens bruge flere forskellige planteolier på samme tid. Det ødelægger ikke effektiviteten af produkterne, tværtimod styrker deres virkning. Man kan vælge at lave sin egen hjemmelavet serum, hvor man blander flere gode planteolier for at dække sit behov. Min anden anbefaling er at købe serum, som allerede indeholder gode planteolier. På den måde drager man nytte af flere planteolier på samme tid.

  Arganolie, hybenkerneolie, baobaolie, kokosolie, nemolie, havtornolie er nogle fantastiske olier som er rig på antioxidanter og rigtig gode fedtsyrer der tilfører huden de nødvendige næring.

  Når du er på jagt efter gode planteolier til hudpleje, er det vigtigt at købe den koldpressede af olien. Da den indeholder de mest næringsstoffer.